Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
Συνεργασία ΔΕΗ - νέο υλικό - myHomeOnline
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΣτάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής ΠΕ Κοζάνης, στη Συνέλευση των κρατών της ΝΑ Ευρώπης,:...

Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής ΠΕ Κοζάνης, στη Συνέλευση των κρατών της ΝΑ Ευρώπης,: «Το 2023 ήταν χρονιά-καμπή για το brain drain στη χώρα μας. Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια επέστρεψαν 14.400 περισσότεροι Έλληνες από όσους έφυγαν στο εξωτερικό». 

Ακολουθήστε μας

17,773ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,727ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Στάθης Κωνσταντινίδης, βουλευτής ΠΕ Κοζάνης, στη Συνέλευση των κρατών της ΝΑ Ευρώπης,: «Το 2023 ήταν χρονιά-καμπή για το brain drain στη χώρα μας. Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια επέστρεψαν 14.400 περισσότεροι Έλληνες από όσους έφυγαν στο εξωτερικό». 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Επιτροπής Δικαιοσύνης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Αθήνα, με τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας, στη Βουλή των Ελλήνων, στην οποία προήδρευσε ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.

Το αντικείμενο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης ήταν η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, μέσω της θεσμικής αναβάθμισης και της ενσωμάτωσης του ευρωπαϊκού πλαισίου στις έννομες τάξεις των Βαλκανικών χωρών.

Μετά το πέρας των διήμερων συναντήσεων και συνεργασιών, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Στάθης Κωνσταντινίδης ανέφερε:

«Όπως διαπιστώθηκε και από τις εισηγήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κρατών μελών της SEECP PA, για το ζήτημα της ανάσχεσης της μετανάστευσης (brain drain) και του επαναπατρισμού νέων ανθρώπων υψηλής κατάρτισης (brain gain), μέσω της ενδυνάμωσης των δημοκρατικών θεσμών και της ενίσχυσης του κράτους δικαίου, οι δημογραφικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι κοινές, όπως κοινές πρέπει να είναι και οι πολιτικές για την επίλυση των ζητημάτων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στο πλαίσιο των εργασιών, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης,  Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Υφυπουργός Εργασίας, παρουσίασε το πλέγμα των πολιτικών που έχει εφαρμόσει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, προκειμένου: αφενός να ενισχύσει τον τομέα της εργασίας και τα εισοδήματα των νέων ανθρώπων και αφετέρου να δώσει κίνητρα και να διαμορφώσει ένα ασφαλές και ανταγωνιστικό περιβάλλον για την επιστροφή όσων μετανάστευσαν τα προηγούμενα χρόνια. Το 2023 ήταν χρονιά-καμπή για το brain drain. Για πρώτη φορά μετά το 2008 επέστρεψαν 14.400 περισσότεροι Έλληνες από όσους έφυγαν στο εξωτερικό.

Από την πλευρά μου επισήμανα ότι το δημογραφικό, σημαντική διάσταση του οποίου αποτελεί και η μετανάστευση των νέων σε πιο προηγμένες χώρες, είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα, που απαιτεί πολυεπίπεδες, συνεκτικές και μακράς διάρκειας πολιτικές.

Πρόκειται για πρόβλημα ολόκληρης της Ευρώπης, που άπτεται και επηρεάζει πολλούς τομείς της κοινωνικοοικονομικής ζωής, την ανάπτυξη, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, την άμυνα και τείνει να γίνει υπαρξιακό για το μέλλον της, αν δεν αντιμετωπιστεί δραστικά.

Απαιτούνται γι’ αυτό γενναίες παρεμβάσεις, με στόχο την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη της «Γηραιάς Ηπείρου».

Οφείλω, ωστόσο, να σημειώσω ότι το ζήτημα βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες όλων των χωρών, όπως υψηλό είναι και το επίπεδο της μεταξύ μας συνεργασίας, γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε για ένα κοινό καλύτερο μέλλον.».


Smombies: Η επικίνδυνη συνήθεια που έχει γίνει καθημερινότητα

Οι “smombies” είναι οι πεζοί που περπατούν με το βλέμμα κολλημένο στο κινητό, αγνοώντας δρόμους, διαβάσεις και κινδύνους γύρω τους. Ένα φαινόμενο που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η σχέση μας με την οθόνη.

Doomscrolling: Το ατελείωτο σκρολάρισμα στις κακές ειδήσεις που μας εξαντλεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ανοίγουμε το κινητό για λίγα λεπτά και καταλήγουμε να σκρολάρουμε ασταμάτητα σε αρνητικές ειδήσεις. Τι είναι το doomscrolling, γιατί μας αγχώνει και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε.

Νέα τέλη στα ακίνητα από το 2027; Παραδείγματα για τις πιθανές επιβαρύνσεις

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης υπέρ των δήμων και δυνατότητα επιβολής Τέλους Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη.

Εναλλακτική ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη

Η εναλλακτική ψήφος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα φαίνεται στο ψηφοδέλτιο, πότε θα μετρά και τι σημαίνει δεύτερη προσμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος εποχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο επίκεντρο βρίσκονται το 42% + 1 ψήφος, η δεύτερη προσμέτρηση, οι εναλλακτικές ψήφοι και η ηλεκτρονική ψήφος.

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη»: Πώς μία θεωρία της Αρχαίας Ελλάδας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γεωπολιτικής

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη», μία θεωρία που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα πριν από 25 αιώνες, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά τη σημερινή συνάντηση ΗΠΑ και Κίνας.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Ένα βίντεο.Μερικά δάκρυα.Και μετά σιωπή. Όχι γιατί δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό.Αλλά γιατί ειπώθηκε… χωρίς άδεια. Γράφει ο Πέτρος...
newage luxury wedding invitations
lioliou sto rithmo tis limnis polikarpi kastorias

Ακολουθήστε μας:

17,773ΥποστηρικτέςΚάντε Like
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments

newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments