Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
Συνεργασία ΔΕΗ - νέο υλικό - myHomeOnline
ΑρχικήΕξελίξειςΠολιτικήΤο Ισραήλ δολοφονεί και απειλεί με πολεμική ανάφλεξη τη Μέση Ανατολή και...

Το Ισραήλ δολοφονεί και απειλεί με πολεμική ανάφλεξη τη Μέση Ανατολή και την γύρω Περιοχή.

Ακολουθήστε μας

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,726ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Το Ισραήλ δολοφονεί και απειλεί με πολεμική ανάφλεξη τη Μέση Ανατολή και την γύρω Περιοχή.

Ενώ το Ισραήλ, το κράτος τρομοκράτης, δολοφονεί, εδώ και ένα χρόνο, γυναίκες, παιδιά και άοπλους πολίτες στη Γάζα ΕΕ και ΝΑΤΟ σιωπούν και συστήνουν υποκριτικά «αυτοσυγκράτηση». Πάνω από 100.00 άμαχοι νεκροί! Οι Ισραηλινοί φονιάδες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στους βομβαρδισμούς σχολείων, νοσοκομείων, εκκλησιών, στρατόπεδα προσφύγων κ.α υπό το πρόσχημα της εξόντωσης τρομοκρατών. Έχει πια ανεβάσει σε επίπεδο γενοκτονίας τις δολοφονικές πρακτικές του κατά τις συχνές στρατιωτικές εισβολές στους παλαιστινιακούς οικισμούς  τις προηγούμε­νες δεκαετίες, χωρίς να ξεχνάμε τα δεινά, το αίμα και τις καταστροφές που επι­φέρει καθημε­ρινά στους Παλαιστίνιους στα 75 χρόνια της σιωνιστικής κατοχής.

Οι Σιωνιστές δολοφόνοι με την ανοιχτή στήριξη και βοήθεια των ΗΠΑ αποθρασύνονται. Επεκτείνουν τις σφαγές στην Παλαιστινιακή Δυτική Όχθη, στον Λίβανο, στη Συρία, στην Υεμένη και προκαλούν ξεδιάντροπα το ΙΡΑΝ δολοφονώντας στο έδαφός του ηγέτες της Αντίστασης. ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ θεωρούν τους βομβαρδισμούς και τις σφαγές «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα»

Όταν όμως το ΙΡΑΝ δίνει περιορισμένη και ελεγχόμενη απάντηση στις Ισραηλινές επιδρομές, στοχεύοντας μόνον στρατιωτικούς στόχους και όχι πολίτες και αστικές υ­πο­δομές, καταδικάζουν και απειλούν θεωρώντας πως αυτοί δεν έχουν δικαίωμα στην Αυτοάμυνα.

Η Ελληνική κυβέρνηση και το σύνολο σχεδόν του αστικού πολιτικού συστήματος της χώρας έχουν συνειδητά ταχθεί με το κράτος-τρομοκράτη . πιστές στον άξονα των Ευρωνατοϊκών (ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ -ΙΣΡΑΗΛ). Καταδικάζει την επίθεση του ΙΡΑΝ, θέτει στην υπηρεσία των ΗΠΑ τις βάσεις και τον στρατό και δηλώνεται πως «στέκεται στο πλευρό του Ισραηλινού λαού» αναγνωρίζοντας πως «ο λαός του Ισραήλ έχει το δικαίωμα να ζει με ασφάλεια». Προφανώς για τον Μητσοτάκη, οι λαοί της Παλαιστίνη, του Λιβάνου, της Συρίας, της Υεμένης, του Ιράν δεν έχουν το δικαίωμα να ζουν με ασφάλεια.

Οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ αντί να συμβάλλουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, υποδαυλίζουν την συνέχειά του, τροφοδοτούν με πυραύλους μεγάλου Βεληνεκούς τους ΑΖΟΦιστές ΝΑΖΙ της Ουκρανίας  και εγκρίνουν τη χρήση τους στο Ρωσικό έδαφος. Προκαλούν και θέτουν σε κίνδυνο πυρηνικού αφανισμού ολόκληρη την ανθρωπότητα. 

Η Ελληνική Κυβέρνηση, πιστό σκυλί των Αμερικάνων Ιμπεριαλιστών, τροφοδοτεί με οπλισμό και χρήματα την Ουκρανία εντάσσει τη Χώρα μας στον κύκλο του Πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες για το λαό. ΠΑΣΟΚ –ΣΥΡΙΖΑ- Ελληνική Λύση και λοιπά ακροδεξιά μορφώματα παρά τις λεκτικές τους διαμαρτυρίες στηρίζουν στην Ευρωβουλή στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία με 500 δις κόβοντας χρήματα από τις κοινωνικές ανάγκες (υγεία –παιδεία κλπ)

     Ο Πόλεμος παίρνει ακόμα πιο επικίνδυνες διαστάσεις.  Ο κίνδυνος επέκτασης νέων πολεμικών μετώπων στην ευρύτερη περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες είναι υπαρκτός. Κι όλα αυτά σ’ ένα παγκόσμιο πλαίσιο αντιπαράθεσης που αυξάνει τους κινδύνους να δημιουργηθούν οι όροι για μια νέα γενικευμένη παγκόσμια και ίσως πυρηνική αναμέτρηση.

Ο ηρωικός παλαιστινιακός λαός, που στέκεται με «λιανοντούφεκα» και ρουκέτες απέναντι σε μια από τις πιο τρομακτικές πολεμικές μηχανές του πλανήτη, αποδεικνύει ότι η «φλόγα» για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία δεν θα σβήσει όσο εύκολα νομίζουν – όσους ηγέτες και όσα στελέχη και αν εξοντώσουν.

Καλούμαστε να  δράσουμε τώρα όλοι από κοινού για αγώνα διαρκείας για την ειρήνη των λαών, ενάντια στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους του κεφαλαίου, που μας θέλουν κρέας για τα κανόνια τους και «αγελάδες» για να αρμέγουν τα κέρδη τους.

Ο λαός της Περιοχής μας, η νεολαία, οι εργαζόμενοι, μπορούν και πρέπει, όχι μόνο να εκφράσουν μαζικά στους δρόμους την καταδίκη  στα εγκλήματα του Ισραήλ,  την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, αλλά και να απαιτήσουν το σταμάτημα της γενοκτονίας και της εμπλοκής της χώρας μας σ’ αυτήν. 

Είναι άμεση ανάγκη να δράσουμε τώρα όλοι για ένα μαζικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα απαιτεί από την κυβέρνηση να μην εμπλακεί με κανέναν τρόπο σε αυτόν το βρώμικο πόλεμο κατά των Παλαιστινίων, του Ιράν και των συμμάχων τους.

Να σταματήσει κάθε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία.

Για την άμεση απαγόρευση κάθε στρατιωτικής και άλλης δραστηριότητας από το ελληνικό έδαφος, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.

Να γυρίσουν αμέσως πίσω τα πολεμικά πλοία που προστατεύουν τα συμφέροντα φοροφυγάδων εφοπλιστών.

Για το κλείσιμο του εναέριου χώρου στις δυνάμεις που συμμετέχουν στον πόλεμο. Για την αναστολή και ακύρωση των συμφωνιών για τις αμερικανικές βάσεις.

Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία των Λαών

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Κοζάνη 8 /10/2024

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»


Smombies: Η επικίνδυνη συνήθεια που έχει γίνει καθημερινότητα

Οι “smombies” είναι οι πεζοί που περπατούν με το βλέμμα κολλημένο στο κινητό, αγνοώντας δρόμους, διαβάσεις και κινδύνους γύρω τους. Ένα φαινόμενο που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η σχέση μας με την οθόνη.

Doomscrolling: Το ατελείωτο σκρολάρισμα στις κακές ειδήσεις που μας εξαντλεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ανοίγουμε το κινητό για λίγα λεπτά και καταλήγουμε να σκρολάρουμε ασταμάτητα σε αρνητικές ειδήσεις. Τι είναι το doomscrolling, γιατί μας αγχώνει και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε.

Νέα τέλη στα ακίνητα από το 2027; Παραδείγματα για τις πιθανές επιβαρύνσεις

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης υπέρ των δήμων και δυνατότητα επιβολής Τέλους Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη.

Εναλλακτική ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη

Η εναλλακτική ψήφος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα φαίνεται στο ψηφοδέλτιο, πότε θα μετρά και τι σημαίνει δεύτερη προσμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος εποχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο επίκεντρο βρίσκονται το 42% + 1 ψήφος, η δεύτερη προσμέτρηση, οι εναλλακτικές ψήφοι και η ηλεκτρονική ψήφος.

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη»: Πώς μία θεωρία της Αρχαίας Ελλάδας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γεωπολιτικής

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη», μία θεωρία που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα πριν από 25 αιώνες, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά τη σημερινή συνάντηση ΗΠΑ και Κίνας.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Ένα βίντεο.Μερικά δάκρυα.Και μετά σιωπή. Όχι γιατί δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό.Αλλά γιατί ειπώθηκε… χωρίς άδεια. Γράφει ο Πέτρος...
lioliou sto rithmo tis limnis polikarpi kastorias
FIESTA VOIO 2026 | Το μεγαλύτερο μουσικό & κατασκηνωτικό φεστιβάλ της βορείου Ελλάδος επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά

Ακολουθήστε μας:

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments

newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments