Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΤο Επιμελητήριο Κοζάνης στα Σχολεία

Το Επιμελητήριο Κοζάνης στα Σχολεία

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Την Τρίτη 4 Ιουνίου, υλοποιήθηκε για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία του ΕΒΕ Κοζάνης, στο Δημοτικό σχολείο Χαρισίου Μούκα, το καινοτόμο και αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ), πρόγραμμα ρομποτικής και τεχνολογίας με τίτλο «Με ασφάλεια καινοτομώ».

Τα παιδιά των δύο τμημάτων της Ε’ δημοτικού κλήθηκαν να κατασκευάσουν ρομποτικό γιλέκο, που προσφέρει ασφαλή πλοήγηση στο δρόμο σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Η υλοποίησή του στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς επί δύο ώρες, τα παιδιά προβληματίστηκαν, αξιοποίησαν τις δυνατότητες που προσφέρει η εκπαιδευτική ρομποτική, συνεργάστηκαν, έκαναν δοκιμές και κατέληξαν σε μία λειτουργική κατασκευή.

Κατέκτησαν έννοιες ρομποτικής και προγραμματισμού, δεξιότητες επιστημονικής έρευνας με τρόπο και σε γλώσσα που συνάδει με την ηλικία τους. Επί δύο ώρες το ενδιαφέρον τους παρέμενε αμείωτο, ενώ η παρουσίαση της κατασκευής εντυπωσίασε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά της Ε’ τάξης του σχολείου.

Το πρόγραμμα που ανήκει στην Smarteching Education, σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε δημοτικά σχολεία από τις Φωτεινή  Βαρδάκα και Μαρίνα Σανίδα.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία την διευθύντρια του σχολείου κ. Ζωή Μήλιου.

Η πρωτοβουλία αναμένεται να συνεχιστεί και να εμπλουτιστεί στη νέα σχολική περίοδο.

Ο Πρόεδρος

Του  Επιμελητηρίου Κοζάνης

Ιωάννης Μητλιάγκας


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments