Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
Συνεργασία ΔΕΗ - νέο υλικό - myHomeOnline
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΕξελίξειςΤεχνολογίαΕκπαιδευτικό σεμινάριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο πλαίσιο του συνεδρίου της Google...

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο πλαίσιο του συνεδρίου της Google «AI Connect»

Ακολουθήστε μας

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,726ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μέρος σε εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο πλαίσιο του συνεδρίου της Google «AI Connect», που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το εργαστήριο συνδιοργανώθηκε από την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού και τη Google και συμμετείχαν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου ο Πρωθυπουργός δήλωσε:

«Είχα τη μεγάλη χαρά να συμμετέχω σήμερα, μαζί με αρκετά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τον τρόπο με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει σε επίπεδο διάφορων εφαρμογών για βελτίωση δημόσιων πολιτικών.

Η Ελλάδα φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον νέο κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης. Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύσαμε την Εθνική Στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη και χθες είχαμε την εξαιρετικά ευχάριστη είδηση ότι η Ελλάδα και συγκεκριμένα το project “Pharos” επιλέχθηκε ως ένα από τα επτά ΑΙ Factories από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με άλλα λόγια, στις υποδομές τεχνητής νοημοσύνης η Ελλάδα πια “παίζει” στο ευρωπαϊκό Champions League.

Και προφανώς η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να μπορούμε να βελτιώσουμε τις δημόσιες πολιτικές και να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη. Είτε μιλάμε για εφαρμογές στην υγεία είτε μιλάμε για εφαρμογές στην πολιτική προστασία είτε μιλάμε για εφαρμογές που μπορούν να κάνουν τη ζωή στην πόλη μας πιο εύκολη, η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα μοναδικό εργαλείο το οποίο πρέπει πια να ενσωματωθεί στις δημόσιες πολιτικές.

Προφανώς, η τεχνητή νοημοσύνη έχει και μία άλλη όψη, μία πιο σκοτεινή πλευρά, έχει πολλούς κινδύνους τους οποίους πρέπει να ελέγξουμε και να περιορίσουμε και η Ελλάδα φιλοδοξεί, και στον τομέα αυτό, να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη, στην περαιτέρω εξειδίκευση του ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου, του ΑΙ Act, έτσι ώστε από τη μία να ενθαρρύνουμε τη δημιουργία και τη σύσταση εταιρειών γύρω από τον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης στη χώρα μας, με ένα ευέλικτο κανονιστικό πλαίσιο, από την άλλη να ρυθμίζουμε εκείνες τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης οι οποίες ενδεχομένως να εγκυμονούν κινδύνους και να απαιτούν μία προστασία σε επίπεδο είτε εθνικό είτε ευρωπαϊκό».


Smombies: Η επικίνδυνη συνήθεια που έχει γίνει καθημερινότητα

Οι “smombies” είναι οι πεζοί που περπατούν με το βλέμμα κολλημένο στο κινητό, αγνοώντας δρόμους, διαβάσεις και κινδύνους γύρω τους. Ένα φαινόμενο που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η σχέση μας με την οθόνη.

Doomscrolling: Το ατελείωτο σκρολάρισμα στις κακές ειδήσεις που μας εξαντλεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ανοίγουμε το κινητό για λίγα λεπτά και καταλήγουμε να σκρολάρουμε ασταμάτητα σε αρνητικές ειδήσεις. Τι είναι το doomscrolling, γιατί μας αγχώνει και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε.

Νέα τέλη στα ακίνητα από το 2027; Παραδείγματα για τις πιθανές επιβαρύνσεις

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης υπέρ των δήμων και δυνατότητα επιβολής Τέλους Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη.

Εναλλακτική ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη

Η εναλλακτική ψήφος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα φαίνεται στο ψηφοδέλτιο, πότε θα μετρά και τι σημαίνει δεύτερη προσμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος εποχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο επίκεντρο βρίσκονται το 42% + 1 ψήφος, η δεύτερη προσμέτρηση, οι εναλλακτικές ψήφοι και η ηλεκτρονική ψήφος.

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη»: Πώς μία θεωρία της Αρχαίας Ελλάδας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γεωπολιτικής

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη», μία θεωρία που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα πριν από 25 αιώνες, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά τη σημερινή συνάντηση ΗΠΑ και Κίνας.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Ένα βίντεο.Μερικά δάκρυα.Και μετά σιωπή. Όχι γιατί δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό.Αλλά γιατί ειπώθηκε… χωρίς άδεια. Γράφει ο Πέτρος...
newage luxury wedding invitations
lioliou sto rithmo tis limnis polikarpi kastorias

Ακολουθήστε μας:

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments

newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments