Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕυρώπηΠαγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: δώστε στα κορίτσια παραδείγματα προς μίμηση

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: δώστε στα κορίτσια παραδείγματα προς μίμηση

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: δώστε στα κορίτσια παραδείγματα προς μίμηση

Η Ivana Andrés και η Alba Redondo από την ισπανική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών εκφώνησαν ομιλία στη σύνοδο της ολομέλειας του Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου Roberta Metsola ευχαρίστησε τις παίκτριες, γιατί διαλύουν τα στερεότυπα και δείχνουν ότι το φύλο δεν χρειάζεται να αποτελεί εμπόδιο για τον δρόμο προς την επιτυχία.

Η ίδια αναγνώρισε ότι η ανισότητα στον αθλητισμό εξακολουθεί να υπάρχει, κυρίως στον τρόπο που αυτός καλύπτεται από τα ΜΜΕ, στις χορηγίες και στις αμοιβές, τονίζοντας ότι το Κοινοβούλιο εργάζεται σκληρά για να αντιμετωπίσει τις αιτίες στην ρίζα αυτού του συστημικού προβλήματος.

Η πρόεδρος του ΕΚ δήλωσε επιπλέον ότι εναπόκειται στον καθένα μας η αλλαγή των στερεοτύπων και η διευκόλυνση των γυναικών στην άρση των άδικων εμποδίων.

Στην κοινή ομιλία που απηύθυναν η Alba Redondo και η Ivana Andrés στους ευρωβουλευτές, δήλωσαν ότι η εκπαίδευση μπορεί να οικοδομήσει μία δικαιότερη και πιο ισότιμη κοινωνία, προσθέτοντας ότι ο αθλητισμός αποτελεί ένα μοναδικό εργαλείο παιδείας που μπορεί να αλλάξει ζωές. Πρόσθεσαν ότι τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο πρέπει να έχουν παραδείγματα προς μίμηση που θα τα βοηθήσουν να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια.

Η επόμενη Alexia Putellas, είπαν, είναι κάπου εκεί έξω και περιμένει να της δοθεί μια ευκαιρία. Ας σιγουρευτούμε ότι θα την πάρει, κατέληξαν.

Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Věra Jourová μίλησε εναντίον της βίας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη δημόσια ζωή, όπως οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί, η οποία τις αναγκάζει να εγκαταλείψουν τα δημόσια καθήκοντά τους. Κάλεσε τα κράτη μέλη να τιμωρήσουν τους δράστες, αλλά και τους εργοδότες να υπερασπίζονται ενεργά τις γυναίκες όταν αντιμετωπίζουν κάποια μορφή παρενόχλησης.

Οι ομιλητές εκ μέρους των πολιτικών ομάδων μίλησαν για τα επιτεύγματα αυτής της νομοθετικής περιόδου, όπως για την προσχώρηση της ΕΕ στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και για τους νέους κανόνες της ΕΕ για τις γυναίκες στα διοικητικά συμβούλια, αλλά και για τη μισθολογική διαφάνεια. Μάλιστα, αρκετοί επισήμαναν ότι αυτό οφείλεται στην ισχυρή γυναικεία ηγεσία στην ΕΕ. Ωστόσο, αρκετοί είναι και αυτοί που υπογράμμισαν ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, καθώς η παρενόχληση και η σεξουαλική βία εξακολουθούν να υπάρχουν στην ΕΕ και σε όλο τον κόσμο. Οι γυναίκες στον αθλητισμό θα πρέπει να αμείβονται όσο οι άνδρες και να συμμετέχουν ισότιμα στη λήψη αποφάσεων, πρόσθεσαν κάποιοι ομιλητές.

Παρακολουθήστε μαγνητοσκοπημένες τις δηλώσεις της αντιπροέδρου της Επιτροπής και των ομιλητών των πολιτικών ομάδων, την ομιλία της προέδρου του Κοινοβουλίου και την έναρξη της τελετής, καθώς και τις δηλώσεις της Ivana Andrés και της Alba Redondo.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments