enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Η λάμψη του ελληνικού κοσμήματος αποτυπώνεται στην 37η KOSMIMA

Η λάμψη του ελληνικού κοσμήματος αποτυπώνεται στην 37η KOSMIMA

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Η λάμψη του ελληνικού κοσμήματος αποτυπώνεται στην 37η KOSMIMA

4 παράλληλες εκθέσεις στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Η λάμψη του ελληνικού κοσμήματος αποτυπώνεται στην 37η KOSMIMA

Μεγάλη επισκεψιμότητα καταγράφει από σήμερα το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου διοργανώνονται τέσσερις διαφορετικές εκθέσεις με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων.

Η “ναυαρχίδα” του κλάδου του κοσμήματος, η 37η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού “KOSMIMA” θα λειτουργήσει έως τις 23 Οκτωβρίου έχοντας στο “ενεργητικό” της αύξηση του αριθμού των εκθετών κατά 10% και του εκθεσιακού χώρου κατά 30%.

Η Thessaloniki Boat and Fishing Show 2023 και η Sea and Tourism Expo 2023 πραγματοποιούνται από τις 20 έως τις 22 Οκτωβρίου στα περίπτερα 13 και 15 συνθέτοντας τη μεγαλύτερη έκθεση, που καλύπτει όλους τους κλάδους της θάλασσας.

Ακόμη η PHARMA point, η μεγαλύτερη φαρμακευτική διοργάνωση της Βόρειας Ελλάδας, διοργανώνεται σήμερα και αύριο στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Παράλληλα με τις τέσσερις προαναφερθείσες εκθέσεις στα περίπτερα 10,9,8 και 7 30 επιχειρήσεις επίπλου πραγματοποιούν έκθεση για τον κλάδο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της “KOSMIMA” αύριο θα γίνει η απονομή των βραβείων του 34ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo.

Ο Διαγωνισμός φέρνει στο προσκήνιο όλες τις νέες τάσεις και αναδεικνύει το ταλέντο και την έμπνευση καλλιτεχνών και σχεδιαστών ελληνικού κοσμήματος. 

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν: «Πολυμορφικότητα: Οι πολλαπλές χρήσεις ενός κοσμήματος».

Το 1o Βραβείο θα απονεμηθεί στο έργο με τίτλο: Δακτυλίδι-Πυξίδα “Στον πηγαιμό για την Ιθάκη” της Ιωάννας Μαγοπούλου από τη σχολή ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Ωραιοκάστρου.

Το 2ο Βραβείο θα απονεμηθεί στο έργο με τίτλο: Μενταγιόν-Τιάρα «Touch the sun» του Ευθύμιου Παντζόπουλου από τη σχολή ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Ωραιοκάστρου.

Το 3ο Βραβείο θα απονεμηθεί στο έργο με τίτλο: Βέρα-Παντατίφ «Ήλιε μου» της Ελένης-Αθηνάς Καραμανλίδου από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ.

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού θα απονεμηθούν και έξι τιμητικές διακρίσεις σε ισάριθμους διαγωνιζόμενους.

Τέλος αύριο θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της “KOSMIMA” και οι εξής παράλληλες εκδηλώσεις: εκδήλωση με θέμα «Συνθετικά διαμάντια: Ομοιότητες και διαφορές μεταξύ συνθετικών και ορυκτών διαμαντιών σε εργαστηριακό και εμπορικό επίπεδο» και εκδήλωση με θέμα «Τα μυστικά των Σμαραγδιών».


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed