enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Η Binance διακόπτει τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες χρεωστικών καρτών Visa τον Δεκέμβριο

Η Binance διακόπτει τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες χρεωστικών καρτών Visa τον Δεκέμβριο

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Η Binance διακόπτει τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες χρεωστικών καρτών Visa τον Δεκέμβριο

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της στις 20 Οκτωβρίου, η Binance αποκάλυψε ότι οι υπηρεσίες χρεωστικής κάρτας Visa στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) θα διακοπούν στις 20 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, αυτή η αλλαγή δεν θα επηρεάσει άμεσα τους κατόχους λογαριασμών Binance.

Η κάρτα, η οποία διευκόλυνε τη μετατροπή των κρυπτονομισμάτων στους λογαριασμούς Binance των χρηστών σε τοπικά νομίσματα, επιτρέποντάς τους να πραγματοποιούν αγορές τόσο σε φυσικά καταστήματα όσο και στο διαδίκτυο, είχε εκδοθεί από την Finansinės paslaugos “Contis” (Contis Financial Services), ένα λιθουανικό ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος και φορέα ανταλλαγής νομισμάτων που ανήκει στη γερμανική πλατφόρμα τραπεζικών υπηρεσιών ως υπηρεσία, Solaris Group. Το κλείσιμο αυτής της υπηρεσίας θα επηρεάσει τους πελάτες σε ολόκληρο τον ΕΟΧ, ο οποίος περιλαμβάνει και τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία.

Η χρεωστική κάρτα Binance Visa που εισήχθη στον ΕΟΧ τον Σεπτέμβριο του 2020, αντιμετωπίστηκε αρχικά με αναμονή. Ωστόσο, ο ρυθμός υιοθέτησης δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Ένας εκπρόσωπος της Binance το αναγνώρισε αυτό, δηλώνοντας: “Παρόλο που οι χρήστες της Binance από όλο τον κόσμο απολαμβάνουν τη χρήση της χρεωστικής κάρτας Binance Visa για να πραγματοποιούν καθημερινές πληρωμές με κρύπτο περιουσιακά στοιχεία, μόνο περίπου το 1% των χρηστών μας επηρεάζεται από αυτή την αλλαγή”.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια αρκετών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Binance. Μόλις μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση, το ανταλλακτήριο είχε αποκαταστήσει τις καταθέσεις και αναλήψεις σε ευρώ μετά από μια πολύμηνη διακοπή που προκλήθηκε από την πτώση των υπηρεσιών του επεξεργαστή πληρωμών Paysafe.

Καθώς η Binance αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις και προσαρμόζει τις υπηρεσίες της ώστε να συμμορφώνεται με τους περιφερειακούς κανονισμούς, οι χρήστες θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτές τις αλλαγές στις συναλλαγές τους με κρύπτο. Παρά τα εμπόδια αυτά, το ανταλλακτήριο συνεχίζει να εξελίσσεται ανταποκρινόμενο στο δυναμικό τοπίο της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Πηγή:


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed