Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
88η ΔΕΘ
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΜήνυμα του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη για την Ημέρα...

Μήνυμα του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Μήνυμα του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.

Μετά το πέρας της δοξολογίας και της επιμνημόσυνης δέησης στον Ιερό Ναό Παναγίας Αχειροποιήτου και την κατάθεση στεφάνου στην πλατεία Μακεδονομάχων, ο κ. Στάθης Κωνσταντινίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε μέρα του Οκτωβρίου τιμούμε την επέτειο της απελευθέρωσης κάποιας πόλης της Μακεδονίας και της Θράκης και την ενσωμάτωσή τους στον εθνικό κορμό. Όμως για να φτάσουμε στην πολυπόθητη ελευθερία, χρειάστηκαν οι αγώνες και οι θυσίες  ανθρώπων που για 500 περίπου χρόνια κράτησαν αδούλωτο το πνεύμα, ακλόνητο το φρόνημα, ισχυρή την εθνική συνείδηση των κατοίκων της Μακεδονίας και της Θράκης, απέναντι σε συστηματικές και βίαιες προσπάθειες αφελληνισμού τους. Τέτοιος ήταν ο αγώνας των ιερέων, των δασκάλων,  και των ευεργετών που βρήκε την κορύφωσή του στις ηρωικές μορφές των Παύλου Μελά, του Γερμανού Καραβαγγέλη, του Ίωνα Δραγούμη, του καπετάν Άγρα  και άλλων πατριωτών. Ήταν αυτοί που άνοιξαν τον δρόμο για την προέλαση των ελληνικών στρατευμάτων. Η χιλιοσέλιδη ιστορία του Έθνους, τους κατατάσσει στους ήρωες της. Η πατρίδα τους χρωστάει ευγνωμοσύνη».


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments