Δευτέρα, 31 Αυγούστου, 2026
myEnergySolarSmart
Νεόνυμφο ζευγάρι σε ρομαντικό σκηνικό με μήνυμα «Προσκλητήρια γάμου».
Ευτυχισμένοι γονείς με το μωρό τους μετά τη βάπτιση – προσκλητήρια βάπτισης
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΗ Μαρία Αντωνίου στο Βίτσι, στο μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων  της...

Η Μαρία Αντωνίου στο Βίτσι, στο μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων  της περιόδου 1949-1949

Ακολουθήστε μας

17,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,771ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Η Μαρία Αντωνίου στο Βίτσι, στο μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων  της περιόδου 1949-1949

Στην επετειακή εκδήλωση και το μνημόσυνο που διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού – Παράρτημα Καστοριάς στο Βίτσι, στη μνήμη των πεσόντων κατά τις επιχειρήσεις της περιόδου 1946–1949, παραβρέθηκε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου.

Όπως δήλωσε η κ. Αντωνίου, «στο Βίτσι, εκεί όπου η Ιστορία γίνεται μνήμη και η μνήμη τιμή. Με σεβασμό αποτίσαμε φόρο τιμής σε εκείνους που, σε μία από τις πιο δύσκολες και επώδυνες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα.

Η Ελλάδα γνωρίζει καλά πόσο βαρύ είναι το τίμημα του διχασμού. Γι’ αυτό και η ιστορική μνήμη δεν πρέπει να μας χωρίζει, αλλά να μας διδάσκει. Να μας θυμίζει ότι η ελευθερία, η δημοκρατία και η εθνική ανεξαρτησία δεν ήταν ποτέ αυτονόητες. Κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες και έχουμε χρέος να τις υπερασπιζόμαστε με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού.

Τιμούμε τους νεκρούς μας. Τιμούμε την Ιστορία μας. Κρατάμε ψηλά την Ελλάδα, με εθνική αυτοπεποίθηση, ισχυρή άμυνα και βαθιά πίστη στην Πατρίδα.»


Smombies: Η επικίνδυνη συνήθεια που έχει γίνει καθημερινότητα

Οι “smombies” είναι οι πεζοί που περπατούν με το βλέμμα κολλημένο στο κινητό, αγνοώντας δρόμους, διαβάσεις και κινδύνους γύρω τους. Ένα φαινόμενο που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η σχέση μας με την οθόνη.

Doomscrolling: Το ατελείωτο σκρολάρισμα στις κακές ειδήσεις που μας εξαντλεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ανοίγουμε το κινητό για λίγα λεπτά και καταλήγουμε να σκρολάρουμε ασταμάτητα σε αρνητικές ειδήσεις. Τι είναι το doomscrolling, γιατί μας αγχώνει και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε.

Νέα τέλη στα ακίνητα από το 2027; Παραδείγματα για τις πιθανές επιβαρύνσεις

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης υπέρ των δήμων και δυνατότητα επιβολής Τέλους Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη.

Εναλλακτική ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη

Η εναλλακτική ψήφος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα φαίνεται στο ψηφοδέλτιο, πότε θα μετρά και τι σημαίνει δεύτερη προσμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος εποχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο επίκεντρο βρίσκονται το 42% + 1 ψήφος, η δεύτερη προσμέτρηση, οι εναλλακτικές ψήφοι και η ηλεκτρονική ψήφος.

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη»: Πώς μία θεωρία της Αρχαίας Ελλάδας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γεωπολιτικής

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη», μία θεωρία που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα πριν από 25 αιώνες, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά τη σημερινή συνάντηση ΗΠΑ και Κίνας.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Ένα βίντεο.Μερικά δάκρυα.Και μετά σιωπή. Όχι γιατί δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό.Αλλά γιατί ειπώθηκε… χωρίς άδεια. Γράφει ο Πέτρος...
Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Ακολουθήστε μας:

17,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like

Most Popular

Recent Comments

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments