Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, 2026
Νεόνυμφο ζευγάρι σε ρομαντικό σκηνικό με μήνυμα «Προσκλητήρια γάμου».
Ευτυχισμένοι γονείς με το μωρό τους μετά τη βάπτιση – προσκλητήρια βάπτισης
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΔήμος Καστοριάς: Επιχορήγηση 1,4 εκατ. ευρώ για την εξόφληση υποχρεώσεων παρελθόντων ετών

Δήμος Καστοριάς: Επιχορήγηση 1,4 εκατ. ευρώ για την εξόφληση υποχρεώσεων παρελθόντων ετών

Ακολουθήστε μας

17,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,766ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Στο πρόγραμμα επιχορήγησης των Δήμων για την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεων από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής εντάχθηκε ο Δήμος Καστοριάς, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο Καστοριάς αφορά την κάλυψη οικονομικών εκκρεμοτήτων παλαιότερων ετών, συνολικού ύψους 1.415.115,17 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την απόφαση αυτή τακτοποιούνται χρόνιες οικονομικές υποχρεώσεις που ακολουθούσαν τον Δήμο από το 2010.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Σημαντική επιτυχία για τον Δήμο Καστοριάς:  Τακτοποιούνται υποχρεώσεις παρελθόντων ετών ύψους 1,4 εκατ. ευρώ

Μία ακόμη θετική εξέλιξη για τον Δήμο Καστοριάς αποτελεί η ένταξή του, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεόδωρου Λιβάνιου, στο πρόγραμμα επιχορήγησης των Δήμων για την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεων που απορρέουν από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής. Η επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο Καστοριάς αφορά την κάλυψη οικονομικών εκκρεμοτήτων παλαιότερων ετών, συνολικού ύψους 1.415.115,17 ευρώ.

Η ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Με την απόφαση αυτή του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμος Καστοριάς επιλύει οριστικά  χρόνιες οικονομικές υποχρεώσεις που τον ακολουθούσαν από το 2010,  ενισχύοντας παράλληλα την οικονομική του λειτουργία.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ιωάννης Κορεντσίδης ευχαριστεί τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο και τον Γενικό Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Σάββα Χιονίδη για την πολύ καλή συνεργασία και τη διαχρονική στήριξή τους στα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο Καστοριάς.


Δυτική Μακεδονία: Βουτιά 18% στο ΑΕΠ – Η δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στην ΕΕ

Δυτική Μακεδονία: Βουτιά 18% στο ΑΕΠ – Η δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στην ΕΕ Τα στοιχεία της Eurostat για την περίοδο 2019–2024 αποτυπώνουν το βάθος της...

Σε τέσσερα πανεπιστημιακά μαθήματα το βιβλίο του Πέτρου Πρωτόγερου για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Σε τέσσερα πανεπιστημιακά μαθήματα το βιβλίο του Πέτρου Πρωτόγερου για την Τεχνητή Νοημοσύνη Στον Εύδοξο για το ακαδημαϊκό έτος 2026–2027, σε δύο πανεπιστήμια και τρία...

Smombies: Η επικίνδυνη συνήθεια που έχει γίνει καθημερινότητα

Οι “smombies” είναι οι πεζοί που περπατούν με το βλέμμα κολλημένο στο κινητό, αγνοώντας δρόμους, διαβάσεις και κινδύνους γύρω τους. Ένα φαινόμενο που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η σχέση μας με την οθόνη.

Doomscrolling: Το ατελείωτο σκρολάρισμα στις κακές ειδήσεις που μας εξαντλεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ανοίγουμε το κινητό για λίγα λεπτά και καταλήγουμε να σκρολάρουμε ασταμάτητα σε αρνητικές ειδήσεις. Τι είναι το doomscrolling, γιατί μας αγχώνει και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε.

Νέα τέλη στα ακίνητα από το 2027; Παραδείγματα για τις πιθανές επιβαρύνσεις

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης υπέρ των δήμων και δυνατότητα επιβολής Τέλους Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη.

Εναλλακτική ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη

Η εναλλακτική ψήφος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα φαίνεται στο ψηφοδέλτιο, πότε θα μετρά και τι σημαίνει δεύτερη προσμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος εποχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο επίκεντρο βρίσκονται το 42% + 1 ψήφος, η δεύτερη προσμέτρηση, οι εναλλακτικές ψήφοι και η ηλεκτρονική ψήφος.
ΑΠΣ ΙΚΜΑΔΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ακολουθήστε μας:

17,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like

Most Popular

Recent Comments

Most Popular

Recent Comments