Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
88η ΔΕΘ
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΤο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παγκόσμια κοιτίδα για την ελληνική γλώσσα.

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παγκόσμια κοιτίδα για την ελληνική γλώσσα.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παγκόσμια κοιτίδα για την ελληνική γλώσσα.

Με θετικό πρόσημο και εντυπωσιακή συμμετοχή ολοκλήρωσε τις εργασίες του το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο με τίτλο “Σύγχρονες πρακτικές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας”, που συνδιοργανώθηκε από φορείς τριών ηπείρων και συγκεκριμένα το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας “ΤΗΜΕΝΟΣ” του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), το Γραφείο Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Γιοχάνεσμπουργκ και  το Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών  του Macquarie University, Σίδνεϊ.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου παρουσιάστηκαν πάνω από 130 ενδιαφέρουσες  εισηγήσεις από ακαδημαϊκούς και ερευνητές Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού,  διδάκτορες, στελέχη της εκπαίδευσης, στελέχη ομογενειακών φορέων, και Εκπαιδευτικούς  σχολείων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Μέσω του Συνεδρίου δόθηκε η δυνατότητα να ενώσουν τις φωνές τους Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των τεσσάρων ηπείρων που εκπονούν προγράμματα ελληνικών σπουδών.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία  να ανταλλάξουν απόψεις,  να συνομιλήσουν  και να αναστοχαστούν πάνω σε θέματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα καθώς και να συζητήσουν για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες.

Κατά την εναρκτήρια ημέρα του Συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Ζέτα Μακρή, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Αμανατίδης.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments