Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΕίναι σημαντικό να εξηγούμε στους πολίτες με απλό τρόπο, τι είναι η...

Είναι σημαντικό να εξηγούμε στους πολίτες με απλό τρόπο, τι είναι η κοινωνική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα, πόσες και ποιες ευκαιρίες δίνει σε νέους ανθρώπους, γυναίκες, άτομα με αναπηρία άλλες ευάλωτες ομάδες να αποκτήσουν δουλειά και εισόδημα

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Είναι σημαντικό να εξηγούμε στους πολίτες με απλό τρόπο, τι είναι η κοινωνική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα, πόσες και ποιες ευκαιρίες δίνει σε νέους ανθρώπους, γυναίκες, άτομα με αναπηρία άλλες ευάλωτες ομάδες να αποκτήσουν δουλειά και εισόδημα. Να μείνουν στον τόπο τους.

Και επίσης είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό πόσο πολύ μπορούν οι ΚΟΙΝΣΕΠ να στηρίξουν τη συλλογική προσπάθεια για την ανάπτυξη της περιφέρειας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που μπορούμε και το κάνουμε οργανωμένα εδώ στο 1ο συνέδριο για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και καινοτομία.

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και κείμενο

Εδώ στη Δυτική Μακεδονία που λειτουργεί ήδη με επιτυχία σημαντικός αριθμός τέτοιων επιχειρήσεων. Ο στόχος μας είναι να μην μείνει κανείς πίσω. Αυξάνοντας τις ευκαιρίες και μειώνοντας τις ανισότητες.

Ευχαριστώ το υπουργείο εσωτερικών και τον τομέα Μακεδονίας Θράκης και τον υφυπουργό και Βουλευτή Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης Βουλευτής και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τον Πρύτανη Θεόδωρο Θεοδουλίδη για τη σημερινή διοργάνωση του συνεδρίου για την κοινωνική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία «Καινοτομώ και μένω στον τόπο μου».

Ευχαριστώ τον βουλευτή Κοζάνης, Μιχάλη Παπαδόπουλο και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης – Giorgos Amanatidis για τη συμμετοχή καθώς και πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης και της ακαδημαϊκής κοινότητας! Μαζί και η βουλευτής επικρατείας Maria Nefeli Chatziioannidou η οποία τοποθετήθηκε για το θέμα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα θεματική μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Prodromos Pyrros και τον καθηγητή, Κώστα Τσανακτσίδη. Μαζί μας διαδικτυακά και η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Niki Dandolou για να δώσει το συνολικό πλαίσιο των χρηματοδοτικών εργαλείων!

Κυρίως ευχαριστούμε τις κοινωνικές επιχειρήσεις που βρέθηκαν εκεί και θέλησαν να μοιραστούν την εμπειρία και τις καινοτόμες δράσεις τους.

Το υπουργείο κοινωνικής συνοχής και οικογένειας ως αρμόδιο Υπουργείο θα κινηθεί σε 4 άξονες:

-Αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου

-Αξιοποίηση των 25 εκατομμυρίων στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ για την καινοτομία, την επιμόρφωση σε καινοτόμες μεθόδους και ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών

-Επικαιροποίηση του μητρώου των ΚΑΛΟ το οποίο διατηρείται στο υπουργείο.

-Διευκόλυνση των τρόπων χρηματοδότησης

Περισσότερα σύντομα!

Sofia Zacharaki


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments