Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΜια γεμάτη μέρα στην Κοζάνη μετά το συνέδριο!

Μια γεμάτη μέρα στην Κοζάνη μετά το συνέδριο!

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Μια γεμάτη μέρα στην Κοζάνη μετά το συνέδριο!

✅ Με τους συλλόγους πολυτέκνων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας συζητήσαμε αναλυτικά με προτάσεις πολιτικής για το δημογραφικό.

✅ Στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΠΕΚΑ – Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης μας περίμενε η άξια διευθύντρια κ. Αναγνώστου με τις 9 εργαζομένες και εργαζομένους. Χιλιάδες ωφελούμενοι από Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα και Γρεβενά εξυπηρετούνται από την ομάδα με υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού κάθε μήνα με σειρά επιδομάτων και τις υπόλοιπες σημαντικές υπηρεσίες. Συζητήσαμε τις εργασίες ψηφιοποίησης και την μεταρρύθμιση στα επιδόματα που θα γίνει μέχρι τέλος 2024, τα θέματα προσωπικού αλλά και τις προτάσεις της υπηρεσίας για την βελτίωση της εμπειρίας της εξυπηρέτησης των πολιτών από τις υπηρεσίες μας.

✅ Στο συμβουλευτικό κέντρο Κοζάνης, εκεί που το 2023 δεκάδες γυναίκες στράφηκαν για βοήθεια και στήριξη από την ψυχολόγο, την κοινωνική λειτουργό και την νομικό μας σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας.

Εξαιρετικού επιπέδου επίσης η αντιμετώπιση των γυναικών από τον προϊστάμενο και την ομάδα του ξενώνα φιλοξενίας γυναικών, οι οποίοι μας επισκέφτηκαν στο συμβουλευτικό κέντρο για να μας αναλύσουν τα ζητήματα λειτουργίας του ξενώνα.

✅ Στην δίωρη συνάντηση με τον νέο Περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης – Giorgos Amanatidis συζητήσαμε κεντρικές προτεραιότητες της κοινωνικής πολιτικής σε μια περιφέρεια που έχει πληγεί πολύ σε θέματα εργασίας, μετανάστευσης νέων ανθρώπων και η ανάγκη στήριξης είναι πολύπλευρη.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα

-Το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ το οποίο διαχειρίζεται το Υπουργείο μας μέσω του ΟΠΕΚΑ αυξάνεται για το σύνολο της χώρας στα 400 εκατομμύρια ευρώ και για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

-με τον Περιφερειάρχη θα συνεργαστούμε και για την καλύτερη λειτουργία του Κέντρου Πρόνοιας Δυτ. Μακεδονίας, του φορέα μας που φιλοξενεί 20 παιδιά στη Φλώρινα.

-Θα εξετάσουμε τα θέματα των ηλικιωμένων συμπολιτών μας

-Συμφωνήσαμε να εναρμονιστούν οι δράσεις ενόψει κατάρτισης του σχεδίου για το δημογραφικό και ακολούθως να εξειδικεύσουμε προτάσεις για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν στη διάθεσή μας συγκεκριμένα τους πόρους για το σχέδιο δίκαιη μετάβασης &το νέο ΕΣΠΑ!

Sofia Zacharaki


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments