Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΙδιαίτερη η τιμή της επίσκεψης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ταυτόχρονα όμως και...

Ιδιαίτερη η τιμή της επίσκεψης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ταυτόχρονα όμως και ουσιαστική

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ιδιαίτερη η τιμή της επίσκεψης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας / Region of Western Macedonia, ταυτόχρονα όμως και ουσιαστική, της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Sofia Zacharaki με δεδομένο τα όσα συζητήσαμε παρουσία του Βουλευτή Ν. Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος και των Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. Κοζάνης Konstantinos Vizas, Υγείας & Κοινωνικής Συνοχής Τάσος Φούντογλου.

🔶 Σημαντικός και κρίσιμος ο ρόλος του Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας με βάση τη δημογραφική πραγματικότητα και τα στοιχεία για τις κοινωνικές ανάγκες στην Περιφέρεια μας.

✍️ Στο πλαίσιο αυτό μιλήσαμε για την εφαρμογή στη Δυτική Μακεδονία των προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής του υπουργείου αλλά και την ενδυνάμωση τους με νέες δράσεις.

🔷 Συμφωνήθηκε η υλοποίηση ενός σχεδιασμού που περιλαμβάνει τις εκπαιδευτικές μονάδες, δομές για ηλικιωμένους και τα Άτομα με Αναπηρία, την οικογένεια, τις γυναίκες και τα παιδιά, κοινωνικές ομάδες, προγράμματα στέγασης και άλλων υποδομών.

✅ Το πεδίο της κοινωνικής συνοχής είναι μεταξύ των σημαντικών προτεραιοτήτων της Περιφερειακής Αρχής ώστε με στοχευμένες δράσεις, έργα και πρωτοβουλίες να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της μετάβασης και παράλληλα να δώσουν θετικό πρόσημο στο νέο αναπτυξιακό τοπίο.

Γεώργιος Αμανατίδης


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments