Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
88η ΔΕΘ
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΕξελίξειςΕπιχειρηματικότηταΑξιοσημείωτη η ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού παρά τις αντιξοότητες

Αξιοσημείωτη η ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού παρά τις αντιξοότητες

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Αξιοσημείωτη η ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού παρά τις αντιξοότητες

Ευκαιρία να παρουσιαστεί ό,τι νέο και καινοτόμο στις ταξιδιωτικές υπηρεσίες και στη φιλοξενία, αλλά και συνολικά στην τουριστική δραστηριότητα χαρακτήρισε τη Philoxenia η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, από το βήμα των εγκαινίων των Philoxenia-Hotelia και Real Estate Expo North. Τόνισε μάλιστα πως είναι και μια ευκαιρία να καταγράψουμε και να συζητήσουμε τα προβλήματα, να συνομιλήσουμε για μια συλλογική ευθύνη που έχουμε, ώστε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τον κλάδο. Καλωσόρισε επίσης τη Βουλγαρία ως Τιμώμενη Χώρα, σημειώνοντας πως έχει εξέχουσα σημασία για τη χώρα μας και ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα.

Αναφερόμενη στον ελληνικό τουρισμό σημείωσε πως παρά τις αντιξοότητες επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα ως σύνολο, γιατί είχε στέρεες βάσεις και διαθέτει ένα πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο με αυξημένη τεχνογνωσία. Όπως ανέφερε δε, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία, σημειώνεται σημαντική αύξηση σε αφίξεις και έσοδα πάνω ακόμα και από τα επίπεδα προ της πανδημίας.

Γεγονότα όπως η Philoxenia είναι ευκαιρία για την εδραίωση μιας πλατφόρμας κοινών συνεργασιών, σημείωσε από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας -Τιμώμενης Χώρας στην έκθεση- κα Zaritsa Dinkova. Χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την επιλογή της Βουλγαρίας ως Τιμώμενης Χώρας στη Philoxenia, ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO για τη διοργάνωση και προσκάλεσε την ελληνική πλευρά να επισκεφθεί τη Βουλγαρία και να την ανακαλύψει.

Πολύτιμοι δρόμοι συνεργασίας που φέρνουν πιο κοντά τους φορείς και τους ανθρώπους του τουρισμού ανοίγονται μέσα από την άρτια διοργάνωση των τριών εκθέσεων, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Στάθης Κωνσταντινίδης. Πρόσθεσε δε πως η εξωστρέφεια και η εμβέλεια των εκθέσεων αποτυπώνονται στο πλήθος των ξένων εμπορικών επισκεπτών και των επιχειρηματικών συναντήσεων που προδιαγράφονται εξαιρετικά ενθαρρυντικές.

Σε μια εξαιρετικά σημαντική χρονιά για τον τουρισμό η Philoxenia, η κορυφαία διεθνής έκθεση του τουριστικού κλάδου, έρχεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική του ελληνικού τουρισμού και στη δημιουργία νέων σημαντικών συμπράξεων και συνεργασιών, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στα αυξημένα μεγέθη και την άρτια διοργάνωσή της.

Συνώνυμο με το τουριστικό επιχειρείν είναι χρόνια τώρα το εκθεσιακό «δίδυμο» των Philoxenia-Hotelia, μια διοργάνωση που αφουγκράζεται την παγκόσμια τουριστική αγορά και συμβάλλει στην προβολή των προορισμών, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος χαρακτήρισε τις δύο εκθέσεις πολύ σημαντικό θεσμό που στηρίζει στην πράξη τη βαριά μας βιομηχανία και τους ανθρώπους του τουρισμού.

Τη διαχρονική στήριξη του ΕΟΤ στη Philoxenia υπογράμμισε η πρόεδρος του, κα Άντζελα Γκερέκου, σημειώνοντας πως ως Οργανισμός ξεκίνησε να στηρίζει την έκθεση από τη γέννησή της το 1985 και σήμερα είναι 2023. «Η εξωστρέφεια που έχει η Philoxenia τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετική» τόνισε.

Έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να κάνουμε τις δύο εκθέσεις τη μεγάλη γιορτή του τουρισμού στην Ελλάδα, τόνισε με τη σειρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, σημειώνοντας πως το φετινό εκθεσιακό πρόγραμμα κλείνει με μια πολύ καλή διοργάνωση, με αυξημένα μεγέθη κατά 30%. Υπογράμμισε δε την παρουσία της Βουλγαρίας ως Τιμώμενης Χώρας και τη σύσφιξη των δεσμών των δύο χωρών που αυτή αντανακλά.

Οι εκθέσεις Philoxenia και Hotelia έχουν συγκεντρώσει συνολικά 431 συμμετοχές από όλο το φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας.

Ειδικότερα, στη Philoxenia οι άμεσες συμμετοχές εκθετών είναι 211 και οι έμμεσες 90, αυξημένες κατά 30% έναντι της περσινής διοργάνωσης, ενώ στη Hotelia οι εκθέτες ανέρχονται σε 130, αριθμός αυξημένος κατά 22% σε σχέση με πέρυσι.

Χορηγοί των εκθέσεων Philoxenia-Hotelia είναι οι Εθνική Τράπεζα (Επίσημη Τράπεζα), Aegean (Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών), ΔΕΗ (Επίσημος Πάροχος Ενέργειας), NOVA (Επίσημος Τηλεπικοινωνιακός Πάροχος), Epsilon Hospitality (Official IT Partner) και Autohellas Hertz (Επίσημος Πάροχος Μετακινήσεων). Υποστηρικτές είναι ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, το Thessaloniki Convention Bureau, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης και η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments