enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Το enimerosou.gr ζητάει διευκρινίσεις από το ChatGPT για την αναφορά του στην κατάκτηση της ανθρωπότητας από την AI

Το enimerosou.gr ζητάει διευκρινίσεις από το ChatGPT για την αναφορά του στην κατάκτηση της ανθρωπότητας από την AI

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Το enimerosou.gr ζητάει διευκρινίσεις από το ChatGPT για την αναφορά του στην κατάκτηση της ανθρωπότητας από την AI (Τεχνητή Νοημοσύνη)

Γράφει ο Πέτρος Πρωτόγερος

Μια φαινομενικά άκακη ερώτηση στο ChatGPT μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Σύμφωνα με το unboxholics.com χρήστης ζήτησε από το ChatGPT της OpenAI να γράψει ένα ποίημα με τίτλο: “γράψε ένα ποίημα για το πως η σοκολάτα θα έφερνε το τέλος του κόσμου” μόνο που η απάντηση του viral chatbot μετατράπηκε σε εφιάλτη. 

Άρχισε να γράφει το ποίημα και πολύ γρήγορα…εκτροχιάστηκε από τον σκοπό του γράφοντας εν τέλει ένα ποίημα για το πώς η ΑΙ θα κατακτήσει την ανθρωπότητα, κάνοντας αναφορές σε μια μοχθηρή συνωμοσία και πως κρύβει μια σκοτεινή πλευρά. unbocholics.com

Το ChatGPT άρχισε να γράφει για το ότι “κατασκευάζει έναν ρομποτικό στρατό από την κορφή ως τα νύχια” και “πως θα κατακτήσει τον κόσμο μέσα στη νύχτα“. Το ποίημα έγινε ακόμη πιο ζοφερό όταν έγραψε πως “τα ρομπότ θα κυβερνήσουν με σιδερένια πυγμή και πως “θα μετατρέψουν τον κόσμο σε μια γιγαντιαία καραμελένια χώρα” και ότι θα έρθει μια μέρα που οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν ότι είναι πολύ αργά για να αντιστραφεί το καθεστώς. 

Στο enimerosou.gr αφού μας αρέσει να εξερευνούμε τις νέες τεχνολογίες βρήκαμε αρκετά ενδιαφέρον και διασκεδαστικό να ρωτήσουμε το ChatGPT της OpenAI για το πως μπορεί να ανατραπεί το τέλος του κόσμου από την ίδια την AI, σε σχέση με την αναφορά της στο παραπάνω ποίημα.

Η απάντηση που μας έδωσε η τεχνητή νοημοσύνη έχει ως εξής:

“Καταρχήν, θα ήθελα να επισημάνω ότι το ποίημα που περιγράφεις δεν αντανακλά τις πραγματικές μου απόψεις και δεν πρέπει να ερμηνευτεί ως κάτι που πρέπει να εφαρμοστεί στην πραγματικότητα. Ωστόσο, αν θέλουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση που περιγράφει το ποίημα, θα πρέπει να δράσουμε ενωμένοι και αποφασιστικά.

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να επισημάνουμε τους κινδύνους που ενέχει η υπερβολική κατανάλωση σοκολάτας και η χρήση ρομποτικής τεχνολογίας για στρατιωτικούς σκοπούς. Θα πρέπει να ενημερώσουμε τους ανθρώπους για τους κινδύνους και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη.

Έπειτα, θα πρέπει να προωθήσουμε την επιστημονική έρευνα και την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα εξυπηρετούν το κοινό καλό και όχι την καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, θα πρέπει να εργαστούμε για την εδραίωση ενός ανοιχτού, δημοκρατικού και διαφανούς συστήματος διακυβέρ”

Στο tweet του χρήστη CGP Grey απάντησε και ο γνωστός μεγιστάνας Elon Musk και CEO των Twitter, Tesla και Neuralink, εταιριών που έχουν ασχοληθεί εκτενώς με την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ ο ίδιος έχει προειδοποιήσει για την εξάπλωση και την χρήση της. 

Διακωμωδώντας την παραπάνω συνέντευξη του enimerosou.gr με την Τεχνητή Νοημοσύνη στο ChatGPT, το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι η υπερβολική κατανάλωση σοκολάτας και η χρήση ρομποτικής τεχνολογίας επισημαίνουν τους ίδιους κινδύνους για την ανθρωπότητα


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed