Σάββατο, 7 Νοεμβρίου, 2026
Νεόνυμφο ζευγάρι σε ρομαντικό σκηνικό με μήνυμα «Προσκλητήρια γάμου».
Ευτυχισμένοι γονείς με το μωρό τους μετά τη βάπτιση – προσκλητήρια βάπτισης
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνη«Παίζουμε για τη Ζωή»: Μήνυμα κατά των ναρκωτικών μέσα από τη μουσική...

«Παίζουμε για τη Ζωή»: Μήνυμα κατά των ναρκωτικών μέσα από τη μουσική στο Βελβεντό

Ακολουθήστε μας

17,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,766ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

«Παίζουμε για τη Ζωή»: Μήνυμα κατά των ναρκωτικών μέσα από τη μουσική στο Βελβεντό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Βελβεντό Κοζάνης, η μουσική συναυλία με τίτλο «Παίζουμε για τη Ζωή» από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας «Νικόλαος Δούμπας»  που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουνίου 2026, στο Βελβεντό Κοζάνης, η μουσική συναυλία με τίτλο «Παίζουμε για τη Ζωή», την οποία διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης, με τη συμμετοχή μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας «Νικόλαος Δούμπας».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους, που τιμάται κάθε χρόνο στις 26 Ιουνίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων.

Μέσα από τη μουσική, οι μαθητές έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα υπέρ της ζωής, της πρόληψης, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ενεργής συμμετοχής απέναντι στους κινδύνους των εξαρτήσεων.

Στη συναυλία παρέστησαν εκπρόσωποι θρησκευτικών, πολιτικών και δημοτικών αρχών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, αστυνομικό προσωπικό, εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, καθώς και πλήθος κόσμου.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας «Νικόλαος Δούμπας», ως αναγνώριση της συμβολής των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην επιτυχία της πρωτοβουλίας.

Οι δράσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026, στις 18:00, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βελβεντού, με τουρνουά ποδοσφαίρου και κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη κάρτα στα Ναρκωτικά… Σκοράρω στη Ζωή».

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Βελβεντό Κοζάνης, η μουσική συναυλία με τίτλο «Παίζουμε για τη Ζωή» από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας «Νικόλαος Δούμπας», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών και της διακίνησής τους, που είναι η 26η Ιουνίου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης διοργάνωσε χθες, Τρίτη 9 Ιουνίου 2026, στο Βελβεντό Κοζάνης, μουσική συναυλία με τίτλο «Παίζουμε για τη Ζωή», με τη συμμετοχή μαθητών από το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας «Νικόλαος Δούμπας».

Σκοπός της συναυλίας ήταν η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων για τους κινδύνους της χρήσης και της διακίνησης ναρκωτικών, προβάλλοντας θετικά πρότυπα και ενισχύοντας την αξία της ζωής. Μέσα από τη μουσική και την ψυχαγωγία, επιδιώχθηκε η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ενεργού συμμετοχής των πολιτών σε δράσεις κατά των ναρκωτικών, για μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις.

Στη συναυλία παρέστησαν θρησκευτικές, πολιτικές και δημοτικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, εκπρόσωποι Πυροσβεστικών Αρχών, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης, εκπρόσωποι του Τμήματος Δοκίμων Πυροσβεστών της Σχολής Πυροσβεστικής Πτολεμαΐδας, αστυνομικό προσωπικό, καθώς και πλήθος κόσμου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας «Νικόλαος Δούμπας», ως αναγνώριση της πολύτιμης συνεισφοράς των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην επιτυχία της συναυλίας, ενώ η Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες σε όλους τους φορείς και πολίτες που στήριξαν αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία.

Οι δράσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης θα ολοκληρωθούν με το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, την 12η Ιουνίου 2026 και ώρα 18:00, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Βελβεντού, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη κάρτα στα Ναρκωτικά… Σκοράρω στη Ζωή», όπου θα συμμετέχουν η ποδοσφαιρική ομάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, καθώς και οι παλαίμαχοι των ποδοσφαιρικών ομάδων ΠΑΟΚ, Λάρισας και Κοζάνης.


Δυτική Μακεδονία: Βουτιά 18% στο ΑΕΠ – Η δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στην ΕΕ

Δυτική Μακεδονία: Βουτιά 18% στο ΑΕΠ – Η δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στην ΕΕ Τα στοιχεία της Eurostat για την περίοδο 2019–2024 αποτυπώνουν το βάθος της...

Σε τέσσερα πανεπιστημιακά μαθήματα το βιβλίο του Πέτρου Πρωτόγερου για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Σε τέσσερα πανεπιστημιακά μαθήματα το βιβλίο του Πέτρου Πρωτόγερου για την Τεχνητή Νοημοσύνη Στον Εύδοξο για το ακαδημαϊκό έτος 2026–2027, σε δύο πανεπιστήμια και τρία...

Smombies: Η επικίνδυνη συνήθεια που έχει γίνει καθημερινότητα

Οι “smombies” είναι οι πεζοί που περπατούν με το βλέμμα κολλημένο στο κινητό, αγνοώντας δρόμους, διαβάσεις και κινδύνους γύρω τους. Ένα φαινόμενο που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η σχέση μας με την οθόνη.

Doomscrolling: Το ατελείωτο σκρολάρισμα στις κακές ειδήσεις που μας εξαντλεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ανοίγουμε το κινητό για λίγα λεπτά και καταλήγουμε να σκρολάρουμε ασταμάτητα σε αρνητικές ειδήσεις. Τι είναι το doomscrolling, γιατί μας αγχώνει και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε.

Νέα τέλη στα ακίνητα από το 2027; Παραδείγματα για τις πιθανές επιβαρύνσεις

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης υπέρ των δήμων και δυνατότητα επιβολής Τέλους Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη.

Εναλλακτική ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη

Η εναλλακτική ψήφος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα φαίνεται στο ψηφοδέλτιο, πότε θα μετρά και τι σημαίνει δεύτερη προσμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος εποχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο επίκεντρο βρίσκονται το 42% + 1 ψήφος, η δεύτερη προσμέτρηση, οι εναλλακτικές ψήφοι και η ηλεκτρονική ψήφος.
ΑΠΣ ΙΚΜΑΔΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ακολουθήστε μας:

17,819ΥποστηρικτέςΚάντε Like

Most Popular

Recent Comments

Most Popular

Recent Comments