Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΕπιμορφωτική Διημερίδα, Α' Μέρος Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Επιμορφωτική Διημερίδα, Α’ Μέρος Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Επιμορφωτική Διημερίδα, Α’ Μέρος

➡️ Διαπιστευμένο Σχέδιο Κινητικότητας 2022-1-EL01-KA121-SCH-000067680

🔸Δραστηριότητα: Προσκεκλημένοι Εμπειρογνώμονες (Invited experts)

🔸Θέμα: Συμπεριληπτική εκπαίδευση και διαφοροποιημένη διδασκαλία

‼️Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε το Α’ μέρος της Επιμορφωτικής Διημερίδας από τις

May be an image of 7 people, people studying and text

🔸Δρ Nikleia Eteokleous , Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, προέδρο της Επιτροπής Εξ’ Αποστάσεως Μάθησης και συν-ιδρύτρια της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου, και

🔸Δρ Nansia Kyriakou , Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Frederick και συντονίστρια του Διαπανεπιστημιακού μεταπτυχιακού προγράμματος “Διαπολιτισμικές Σπουδές και η Ελληνική ως 2η/ξένη γλώσσα”

➡️Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους του εργαστηρίου παρουσιάτηκαν και αποσαφηνίστηκαν οι έννοιες της διαφοροποιημένης διδασκαλίας και της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, και συζητήθηκαν πτυχές σύγκλισης των δύο αυτών θεωρητικών και μεθοδολογικών προσεγγίσεων. Επίσης, δόθηκαν και συζητήθηκαν παραδείγματα εφαρμογών διδακτικών πρακτικών, που βασίζονται στις αρχές των παραπάνω προσεγγίσεων. Στη συνέχεια, οι εισηγήτριες παρουσίασαν και επεξήγησαν τις έννοιες της πολυτροπικότητας, των πολυγραμματισμών και των πολυμέσων, και το πώς συνδέονται με τις νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες. Οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να επεξεργαστούν ποικίλα πολυμεσικά εργαλεία, αναπτύσσοντας δραστηριότητες μέσα στο πλαίσιο των

οποίων εφαρμόστηκαν οι παραπάνω έννοιες, όπως: Canva, VoiceThread, MakeBeliefs, Pixton, Comic Strip creator. Ακολούθως, παρουσιάστηκε η φιλοσοφία Universal Design Learning και το πώς εφαρμόζεται στην εκπαιδευτική πράξη με σκοπό την προώθηση της διαφοροποιημένης διδασκαλίας και συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Το πρώτο μέρος του εργαστηρίου ολοκληρώθηκε με ανάπτυξη, σύντομη παρουσίαση και συζήτηση βιωματικών δραστηριοτήτων από τις συμμετέχουσες/τους συμμετέχοντες.

🙏Ευχαριστούμε θερμά τη διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 19ου Δ.Σ. Κοζάνης για τη φιλοξενία και την υποστήριξη.

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments