Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚοζάνηΣτάθης Κωνσταντινίδης: "Ευχαριστώ από καρδιάς για τη συγκινητική ανταπόκριση στην κοπή βασιλόπιτας...

Στάθης Κωνσταντινίδης: “Ευχαριστώ από καρδιάς για τη συγκινητική ανταπόκριση στην κοπή βασιλόπιτας του πολιτικού μας γραφείου”

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Στάθης Κωνσταντινίδης: “Ευχαριστώ από καρδιάς για τη συγκινητική ανταπόκριση στην κοπή βασιλόπιτας του πολιτικού μας γραφείου”

“Ευχαριστώ από καρδιάς όλες τις φίλες και τους φίλους για τη συγκινητική ανταπόκριση στην κοπή βασιλόπιτας του πολιτικού μας γραφείου” τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, στον επίλογο της μεγάλης εκδήλωσης που πραγματοποίησε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, στην Κοζάνη, με προσκεκλημένο τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα.

Στην ομιλία του ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε ότι “κόντρα σε όσα συμβαίνουν γύρω μας, η χώρα μας καταφέρνει να αναπτύσσεται και να προοδεύει και να αποτελεί την καλή τούτη τη φορά εξαίρεση. Ατράνταχτη απόδειξη ότι κάτι κάναμε σωστά τα προηγούμενα χρόνια”.

Σύμφωνα με τον ίδιο “η φιλελεύθερη και λαϊκή παράταξη της Νέας Δημοκρατίας πιστεύει σε μια ανάπτυξη δίκαιη, συμπεριληπτική και ισόρροπη”, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο αναπτυξιακό πρόγραμμα που υλοποιεί η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι ο σχεδιασμός μπαίνει στη φάση της υλοποίησης, με το Υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης να έχει τον δικό του ρόλο στην δίκαιη μετάβαση. “Αυτή ήταν κι η εντολή που μου έδωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την τοποθέτησή μου, να παρακολουθώ από κοντά τα μεγάλα έργα στη Βόρεια Ελλάδα και την πρόοδο της Δίκαιης Μετάβασης, επισημαίνοντάς μου ότι η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού” δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Στη συνέχεια απαρίθμησε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τη στήριξη του Νομού Κοζάνης, με στόχο “να βγάλουμε τον τόπο μας μπροστά και να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τις εξελίξεις και τα διαθέσιμα εργαλεία, ώστε να καρπωθούν τις πολλές ευκαιρίες που υπάρχουν”.
“Έχω δεσμευθεί το πολιτικό κεφάλαιο που μου δόθηκε να το στρέψω στο νομό μας και να το επιστρέψω σε εσάς. Κι αυτό κάνω από την πρώτη ημέρα. Γιατί τούτος ο τόπος διανύει ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, κι όλοι εμείς που έχουμε την τιμή να τον υπηρετούμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ένδοξη ιστορία και τη μεγάλη προσφορά του στην ανάπτυξη της χώρας. Κι αν κάποιοι τον άφησαν… στημένη λεμονόκουπα, έχουμε εμείς την ευθύνη να τον ξανακάνουμε την αναπτυξιακή μηχανή της χώρας, με τεκμηριωμένες διεκδικήσεις, όχι στη βάση των αδυναμιών μας, αλλά των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας” πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Κωνσταντινίδης καλωσόρισε στην Κοζάνη τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση, χαρακτηρίζοντας τον κ. Κωνσταντινίδη “σοβαρό, μαχητικό, μεθοδικό και αποτελεσματικό”, ενώ δεσμεύτηκε ότι με τον Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης, πιστοί στις αρχές και τις αξίες τους, θα εργαστούν σύμφωνα με το σχέδιο του Πρωθυπουργού “για την προώθηση των συμφερόντων του Έθνους, την ισχυροποίηση της πατρίδας μας και την ενίσχυση της ευημερίας όλων των πολιτών”. Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Με την κατεύθυνση του Πρωθυπουργού έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας”.

Αναφορικά με τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι “η Βόρεια Ελλάδα κατέχει δεσπόζουσα θέση στο σχεδιασμό για υποδομές και μεταφορές”, εξηγώντας ότι “τα επόμενα έτη θα είναι πολύ θετικά”. Και συνέχισε: “Όραμά μας είναι να έχουμε ένα σιδηρόδρομο που να συνδέει τις ΒΙΠΕ, τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας με την Ευρώπη”.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Σταϊκούρας απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους λέγοντας τα εξής: “Για να είμαστε εμείς εδώ, πολλοί από εσάς αγωνιστήκατε για αυτήν την παράταξη. Είμαστε το κόμμα που στόχο έχει το όφελος των πολιτών. Πιστεύουμε στο Έθνος και την κοινωνική δικαιοσύνη. Η θέση της Ελλάδας είναι στον δυτικό κόσμο όπως είπε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είμαστε η παράταξη που έκανε τις στρατηγικές επενδύσεις και η παράταξη που πέτυχε να έχει η Ελλάδα τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης”.

Με τιμή
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης,
Υφυπουργός Εσωτερικών,
αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης,
Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments