Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΆρθραΚαπνιστά προϊόντα με ξύλα μηλιάς, Θωμάς Μόσχος

Καπνιστά προϊόντα με ξύλα μηλιάς, Θωμάς Μόσχος

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ανάρτηση του Θωμά Μόσχου στο facebook

Θα μπορούσαμε λοιπόν να εκτρέφουμε νεροβούβαλους στην λίμνη Καστοριάς αφού ήδη οι Σέρρες μας έχουν "βοήθησει" με την δημιουργία προϊόντων νεροβούβαλων και εκμεταλλευόμενοι την δική τους καθιέρωση στην αγορά να εισέλθουμε και εμείς.

Θωμάς Μόσχος Θωμάς Μόσχος

Επειδή πολλοί από εσάς στην προηγούμενη ανάρτηση μου για καπνιστά προϊόντα με ξύλα μηλιάς επικοινωνήσατε μαζί μου σχετικά με απορίες για προϊόντα και πως μπορούμε να δημιουργήσουμε Branding Καστοριάς με καινοτόμα προϊόντα αλλά και θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, παρακάτω λοιπόν πρόταση που είχαμε κάνει με τον Αγροτικό Σύλλογο Καστοριάς στον κ. Αντιπεριφερειάρχη Σαββόπουλο όταν βρεθήκαμε για να συζητήσουμε τα προβλήματα της απολιγνητοποίησης και το μέλλον της πόλης μας.

Η πρόταση μας είχε ως εξής, υπάρχει ένα πολύ δύσκολο νομικό πλαίσιο λόγο περιοχής Natura και για αυτόν τον λόγο οι προσπάθειες διαχείρισης των καλαμώνων είναι περιορισμένες, ο νόμος όμως αναφέρει ρητά ότι σε κατοικημένες περιοχές οι καλαμώνες πρέπει να περιορίζονται λόγο της υγείας του πληθυσμού και του υπαρκτού κινδύνου πανδημίας από τα κουνούπια.

Η λίμνη Καστοριάς έχει παρόμοιο κλίμα με την Λίμνη Κερκίνη των Σερρών στην λίμνη Κερκίνη εκτρέφονται περισσότερα από 3700 βουβάλια, πριν από μερικά χρόνια στην Καστοριά εκτρέφονταν πολλά βουβάλια επίσης αλλά δυστυχώς αυτά με την εκβιομηχανοποίηση της χώρας μας και με τα τρακτέρ χάθηκαν, το αποτέλεσμα ήταν οι καλαμώνες να αναπτυχθούν και οι παραλίες μας να εξαφανιστούν γεμίζοντας σκουπίδια και βρωμιά, αλλά και η όψη της λίμνης να αλλάξει δραματικά.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να εκτρέφουμε νεροβούβαλους στην λίμνη Καστοριάς αφού ήδη οι Σέρρες μας έχουν “βοήθησει” με την δημιουργία προϊόντων νεροβούβαλων και εκμεταλλευόμενοι την δική τους καθιέρωση στην αγορά να εισέλθουμε και εμείς.

Τα σημαντικά οφέλη από μια τέτοια καλλιέργεια έχουν ως εξής:

Θα καθαρίσουν οι παραλίες από τους καλαμώνες, ενδεικτικές φωτογραφίες παρακάτω όψη της λίμνης Καστοριάς και όψη της Λίμνης Κερκίνης, αύξηση του τουρισμού, αύξηση προσβασιμότητας στις παραλίες της Καστοριάς, φυσικό καθαρισμός της λίμνης με περιορισμό των καλαμώνων χωρίς ραντίσματα και μηχανήματα που θα επιβάρυναν κατά τα άλλα το οικοσύστημα της Λίμνης αλλά και δωρεάν χωρίς περιττά έξοδα για το δημόσιο ίσα ίσα θα έχει και έσοδα.

Επίσης θα εκμεταλλευτούμε τα προϊόντα από τα Βουβάλια όπως:

-Βουβαλίσιο Κρέας, ίσως τα κάναμε και καπνιστό με ξυλεία Μηλιάς της Καστοριάς όπως προανέφερα

-Βουβαλίσιο γάλα,

η Καστοριά έχει 7 τυροκομεία που μπορούν όλα να εκμεταλλευτούν το γάλα παράγοντας προϊόντα, το βουβαλίσιο γάλα ενδείκνυται για να παραχθεί παγωτό σε συνδιασμό με χυμό μήλου θα μπορούσαμε να βγάλουμε Καστοριανό ΠΓΕ Παγωτό

Ενδεικτικά παρακάτω διατροφικά οφέλη:

Το ΒΟΥΒΑΛΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ είναι πολύτιμο για τις διατροφικές του αξίες. Είναι το πιο υγιεινό από όλα τα άλλα κόκκινα κρέατα, είναι πλούσιο σε σίδηρο και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, έχει χαμηλά λιπαρά, λίγες θερμίδες και την μικρότερη χοληστερόλη από όλα τα άλλα κρέατα.

Η κατανάλωση του είναι ιδανική για γυναίκες την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και για τα μικρά παιδιά, είναι επίσης ιδανικό για όσους έχουν πρόβλημα με την χοληστερίνη τους και αποφεύγουν το κόκκινο κρέας.

Ιδανικό επίσης για ειδικές κατηγορίες ασθενών αλλά και αθλητές.

Το βουβαλινό γάλα έχει ευεργετικές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν προβλήματα αλλεργιών, ψωρίασης, εκζέματα ή δυσανεξία στην λακτόζη.

Το φρέσκο γάλα ειδικά συνιστάται ως τροφή αδύνατων και ασθενών ανθρώπων.

Βούλγαροι συγγραφείς αναφέρουν ότι, μετά την καταστροφή του Τσερνόμπιλ , διαπίστωσαν πως η ραδιενεργός ρύπανση του γάλακτος βουβάλου ήταν χαμηλότερη από των άλλων ειδών γάλακτος και θεωρούν ότι το γάλα βουβάλου, εκτός από την υψηλή βιολογική του αξία, θα ήταν δυνατόν να θεωρηθεί “στρατηγικής σημασίας” τροφή του ανθρώπου σε περίπτωση εκτεταμένων ραδιενεργών ρυπάνσεων.

Είναι απόλυτο υγιεινό γιατί τα βουβάλια ευδοκιμούν χωρίς την ανάγκη ζωοτροφών ή αντιβιοτικών, ενώ γρασίδι, τριφύλλι και άχυρο αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής τους

Θωμάς Μόσχος

Επειδή πολλοί από εσάς στην προηγούμενη ανάρτηση μου για καπνιστά προϊόντα με ξύλα μηλιάς επικοινωνήσατε μαζί μου…

Δημοσιεύτηκε από Thomas Moschos στις Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments