Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΣυνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς με το άτυπο Συντονιστικό Όργανο...

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς με το άτυπο Συντονιστικό Όργανο Προέδρων Κοινοτήτων Δήμου Καστοριάς.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ο κ. Σαββόπουλος συμφώνησε και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, ενώ κοινή ομολογία όλων είναι η αναγκαιότητα επαναφοράς της ενισχυμένης αναλογικής.

Σαββόπουλος

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο πραγματοποίησε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, το  άτυπο Συντονιστικό Όργανο Προέδρων Κοινοτήτων του Δήμου Καστοριάς, σχετικά με το Νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση για τον νέο εκλογικό νόμο. Το άτυπο όργανο  αποτελούνταν από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Τοιχιού Κατερίνα Πηγατσιώτη, Χιλιοδένδρου Δημήτρη Ζαρογιάννη, Μαυροχωρίου Βασίλη Μιρκόπουλου και Ποριάς Πάρη Πασχάλογλου και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Συντονιστικό Δίκτυο Κοινοτήτων Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν οι προβληματισμοί και οι επιπτώσεις που προκύπτουν από την επικείμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου με την κατάργηση της 4ης κάλπης δηλ. την κατάργηση της κάλπης της ανεξάρτητης εκλογής των Τοπικών Συμβουλίων Κοινοτήτων και των Προέδρων των Κοινοτήτων, και της ένταξης της υποψηφιότητας τους στα ψηφοδέλτια των εν δυνάμει υποψηφίων Δημάρχων.

Ο κ. Σαββόπουλος συμφώνησε και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, ενώ κοινή ομολογία όλων είναι η αναγκαιότητα επαναφοράς της ενισχυμένης αναλογικής.

Δεν θα πρέπει να χαθεί η ανεξαρτησία των Κοινοτήτων και κυρίως η ευκαιρία των πολιτών να επιλέγουν τον εκπρόσωπο του χωριού τους, ανεξαρτήτως του αριθμού κατοίκων και των υποψηφίων  Δημάρχων.

Διαμαρτυρία  Ανεξάρτητης Νεολαίας & Καλλιτεχνών για την λογοκρισία της Τέχνης στην Π.Ε. Καστοριάς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς  Δημήτρης Σαββόπουλος υποδέχτηκε σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 στην είσοδο του Διοικητηρίου, την Ανεξάρτητη Νεολαία Καστοριάς  και Καλλιτέχνες της πόλης, οι οποίοι πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας για την ενσωμάτωση της τροποποιημένης Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την παροχή υπηρεσιών στον οπτικοακουστικό τομέα που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή και η οποία, τονίζουν πως θα επιφέρει λογοκρισία και διώξεις στον κλάδο.  

Ο κ. Σαββόπουλος συνομίλησε και άκουσε τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων, ενώ  εκπρόσωπος της νεολαίας επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με το ψήφισμα, με βάση το άρθρο 8 του νομοσχεδίου, απαγορεύεται οποιοδήποτε υλικό που ανεβαίνει στο διαδίκτυο από δημιουργό – καλλιτέχνη ή ακόμα και από οποιοδήποτε χρήστη «να εμπεριέχει υποκίνηση σε βία ή μίσος & δημόσια πρόσκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments