Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
88η ΔΕΘ
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΣύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς δημιουργεί ο Δήμος Άργους Ορεστικού

Σύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς δημιουργεί ο Δήμος Άργους Ορεστικού

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, ο Δήμος Άργους Ορεστικού έπρεπε, για ακόμη μια φορά, να υπερκεράσει σωρεία δυσκολιών που προέκυψαν από τρίτους

Τη δημιουργία σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς εξασφάλισε ο Δήμος Άργους Ορεστικού, επιδιώκοντας να δώσει λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Δήμοι όλης της χώρας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 372.000€ και περιλαμβάνει τη μετατροπή του κτιρίου του παλαιού σφαγείου Βογατσικού σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του οικοπέδου και την  προμήθεια μόνιμου εξοπλισμού.

Αναλυτικά περιλαμβάνει ικανό αριθμό θέσεων προσωρινής παραμονής και περίθαλψης αδέσποτων ζώων με εσωτερικό χώρο ανάπαυσης και εξωτερικό χώρο προαυλισμού, χώρο εξέτασης των ζώων, αίθουσα απομόνωσης όσων ασθενούν, αποθήκη, γραφείο διοίκησης και προσωπικού, αίθουσα προετοιμασίας ή παρασκευής τροφής, αυτοματοποιημένα συστήματα παροχής νερού και τροφής αλλά και διασφάλισης των κανόνων υγιεινής. Η τοποθεσία του συγκεκριμένου κτιρίου είναι ιδανική, καθώς βρίσκεται σε περιαστική περιοχή, εκτός των ορίων του οικισμού Βογατσικού.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η ύπαρξη κατάλληλου χώρου για την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης και φροντίδας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που περιλαμβάνει την περισυλλογή τους, την τμηματική τους μεταφορά στο καταφύγιο, την κτηνιατρική τους εξέταση, τη στείρωση, την ηλεκτρονική τους σήμανση, την καταγραφή τους στη διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την μετέπειτα διαχείρισή τους (ανάλογα με τη φυσική τους κατάσταση, ως προς τη θεραπεία τους, την τυχόν ευθανασία τους, την τυχόν επιστροφή στον ιδιοκτήτη τους, τη δυνητική υιοθεσία τους και γενικότερα την αντιμετώπισή τους σύμφωνα με τους εφαρμοστέους κανόνες ευζωίας των ζώων).

Για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, ο Δήμος Άργους Ορεστικού έπρεπε, για ακόμη μια φορά, να υπερκεράσει σωρεία δυσκολιών που προέκυψαν από τρίτους. Χάρη στην αταλάντευτη επιμονή και το αμετάθετο του στόχου, η προσπάθειά του δικαιώθηκε.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments