Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
88η ΔΕΘ
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάBrevet Καστοριάς 2024: «Ο Δρόμος της Μνήμης», από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καστοριάς...

Brevet Καστοριάς 2024: «Ο Δρόμος της Μνήμης», από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καστοριάς “620” & τον Δήμο Καστοριάς το Σάββατο 06 Ιουλίου

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Brevet Καστοριάς 2024: «Ο Δρόμος της Μνήμης», από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καστοριάς “620” & τον Δήμο Καστοριάς το Σάββατο 06 Ιουλίου

Το Σάββατο 6 Ιουλίου, ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620” συνδιοργανώνει με τον Δήμο Καστοριάς το Brevet Καστοριάς 2024 με την ονομασία «Ο Δρόμος της Μνήμης».

Με αγάπη για το ποδήλατο και σεβασμό στην Ιστορία μας, σας παρουσιάζουμε την νέα ποδηλατική πρόκληση 200 χλμ, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου 2024.

Το φετινό μας «Brevet Καστοριάς 2024», είναι αφιερωμένο στα «Μαρτυρικά χωριά», του Νομού μας – Κλεισούρα, Κωσταράζι, Γέρμας, Μελάνθιο, Νίκη, Λάγκα και ως φόρο τιμής, έχει την ονομασία «Δρόμος της Μνήμης».

Ως «Μαρτυρικά Χωριά και Πόλεις» χαρακτηρίζονται στην Ελλάδα χωριά ή πόλεις τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από ξένους εισβολείς ή κατακτητές σε περιόδους πολεμικών συγκρούσεων. Ο χαρακτηρισμός αυτός γίνεται επίσημα με προεδρικό διάταγμα. Αφορά συχνότερα οικισμούς που έχουν υποστεί μαζικές εκτελέσεις κατοίκων και καταστροφές την περίοδο της Κατοχής (1941-1944).

Σὰν ποτάμι τὸ αἷμα ἐγίνη καὶ κυλάει στὴ λαγκαδιά, καὶ τὸ ἀθῶο χόρτο πίνει αἷμα ἀντὶς γιὰ τὴ δροσιά.

Παντοῦ φόβος καὶ τρομάρα καὶ φωνὲς καὶ στεναγμοί. παντοῦ κλάψα, παντοῦ ἀντάρα, καὶ παντοῦ ξεψυχισμοί.

(Διονύσιος Σολωμὸς, Ὕμνος εἰς τὴν Ἐλευθερίαν)

Οι στροφές αυτές από τον Ύμνο στην Ελευθερία του εθνικού µας ποιητή Διονύσιου Σολωµού θα μπορούσαν να αποδώσουν μια πτυχή του Ολοκαυτώματος, που συντελέστηκε από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής στα παρακάτω χωριά

  • Κλεισούρα 5 Απριλίου του 1944
  • Κωσταράζι 13 Απριλίου του 1944
  • Γέρμας 13 Απριλίου του 1944
  • Μελάνθιο 4 Οκτωβρίου του 1944
  • Νίκη 4 Οκτωβρίου του 1943
  • Λάγκα 4 Ιουλίου του 1944

Ο «Δρόμος της Μνήμης», μια διαδρομή 200 χλμ που θα ενώνει τα μαρτυρικά χωριά με σκοπό και στόχο τη διατήρηση άσβεστης της Ιστορικής μνήμης, καθώς και την ανάδειξη και προβολή της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας, μέσα από ένα ποδηλατικό ταξίδι.

Ελάτε να ποδηλατήσουμε σε χωριά που αναγεννήθηκαν από τη στάχτη τους και να μεταφέρουμε το μήνυμα της ειρήνης πάνω σε δύο τροχούς.

Περιγραφή διαδρομής- 200 χλμ με 2600 υψομετρικά

Εκκίνηση – Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας Καστοριάς, μικρός γύρος λίμνης, Πολυκάρπη, Μαυροχώρι, Δισπηλιό, Κλεισούρα, Βλάστη, Δρυόβουνο, Γέρμας, Κωσταράζι, Άργος Ορεστικό, Μελάνθιο, Νίκη, Λάγκα, Βράχος, φράγμα Βράχου, Μελάνθιο, Νεστόριο, Δάσος Μεσοποταμίας, Μανιάκοι, Τερματισμός- Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας Καστοριάς.

Το φετινό μας Brevet είναι 204 χλμ με 2600 θετικά υψομετρικά και γενικά χαρακτηρίζεται ως διαδρομή εύκολης – μέτριας δυσκολίας.

Η παράδοση των καρτών για το Brevet Καστοριάς 2024 με την ονομασία, «ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» θα πραγματοποιηθεί «εν πλώ»  την Παρασκευή το απόγευμα σε μια κρουαζιέρα καλωσορίσματος για τους 100 και πλέον συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments