Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΥπογραφή Σύμβασης 2.054.725,70€ για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Νοσοκομείου, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτ....

Υπογραφή Σύμβασης 2.054.725,70€ για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Νοσοκομείου, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, προϋπολογισμού 2.054.725,70 ευρώ, υπέγραψε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 στην Καστοριά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Αμανατίδης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου  Γρηγόριος Χάτσιος.

Πρόκειται για έργο που είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2014-2020 τον Νοέμβριο του 2020  και τώρα μεταφέρθηκε στο Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027».

Χωρίζεται σε τρία υποέργα:

α) στην Έκδοση οικοδομικών αδειών και λοιπών αδειοδοτήσεων, δηλαδή τις προπαρασκευαστικές ενέργειες υλοποίησης του έργου.

β) στην Ενεργειακή αναβάθμιση στα κτίρια του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς.

Σκοπός του έργου στο  κυρίως κτίριο του Νοσοκομείου  που εκτείνεται  σε δύο υπέργειους ορόφους και ένα υπόγειο είναι η δραστική μείωση της ενεργειακής δαπάνης, η μετάβαση σε ενεργειακή κατάσταση τουλάχιστον στο ελάχιστο της κείμενης Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας ώστε να προκύψει ένα κτίριο με την ελάχιστη δυνατή ενεργειακή κατανάλωση.

Θα γίνει  εφαρμογή στο Νοσοκομείο Καστοριάς των παρακάτω δράσεων:

Εφαρμογή καινοτόμων πράσινων αρχιτεκτονικών λύσεων

Εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος.

Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης,

Η εγκατάσταση κεντρικών μονάδων Αντλιών Θερμότητας

Η εγκατάσταση ηλιακών συστημάτων για την παροχή ζεστού νερού χρήσης

Η εγκατάσταση Αυτοπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) με εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών   Πάνελ.

Η εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης (BMS).

γ) στην Έκδοση Π.Ε.Α. κατά ΚΕΝΑΚ στο Γ.Ν.Κ.

Περιλαμβάνει την ενεργειακή επιθεώρηση του κυρίως κτιρίου του Νοσοκομείου, των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού του και την έκδοση των σχετικών Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης.

https://youtube.com/watch?v=Nyz2j7CQJ1U%3Ffeature%3Doembed

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments