enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Ξεχωριστές και μοναδικές οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς

Ξεχωριστές και μοναδικές οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ξεχωριστές και μοναδικές οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς

Μουσικά αποκριάτικα happenings, θέατρο σκιών και  διαδραστικό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καστοριάς!

Σάββατο 16 Μαρτίου:

Στις 18:00  θα πραγματοποιηθεί  το Αποκριάτικο Θέατρο Σκιών “Οι Απόκριες του Καραγκιόζη” στο  Αρχοντικό Μπασάρα (συνοικία Ντολτσό).

Στις 21:00 το μουσικό σχήμα “Walkman The Band” έρχεται  στην Καστοριά  για ένα μοναδικό Μουσικό Αποκριάτικο Happening στον πεζόδρομο Θωμαΐδος Λιμπάνιας – Μάνου (περιοχή Ψαράδικα).

Οι “Walkman The Band”  έγιναν γνωστοί στο ελληνικό κοινό, μέσα από τις έξυπνες διασκευές ελληνικών τραγουδιών, οι οποίες έχουν εκατομμύρια προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με δεκάδες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, καταφέρνουν να ταξιδέψουν το κοινό σε όλα τα είδη μουσικής, από το  rock&roll των 60’s, μέχρι τα ελληνάδικα των 90’s.

Κυριακή της Αποκριάς 17 Μαρτίου:

Στις 12:00 το πρωί, στο Αρχοντικό Μπασάρα (συνοικία Ντολτσό), θα πραγματοποιηθεί το Διαδραστικό Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού «Η Χαλαμπώ και η Λαλού μασκαρεύονται στο πιο τρελές Απόκριες» με θέμα το καρναβάλι σε διάφορα μέρη του κόσμου! Μια διαδραστική παράσταση για παιδιά 4 – 10 ετών, με  τις ηθοποιούς Χριστίνα Νασιάδου και Αστερόπη Χαριτίδου.

Στις 20:30 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πλατεία Ομονοίας, όπου σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Ομόνοια» θα πραγματοποιηθεί η αναβίωση του εθίμου «Μπουμπούνα-Χάσκαρι» και αμέσως μετά  και συγκεκριμένα στις 21:00 ξεκινάει το αποκριάτικο πάρτι με το συγκρότημα «Κούπες».

Οι «Κούπες» είναι μία εξαμελής μπάντα που ακροβατεί ανάμεσα στο ροκ και την παράδοση. Στα live τους εκτός από δικά τους τραγούδια, παρουσιάζουν και πασίγνωστες διασκευές, παιγμένες με έναν ιδιαίτερο μοναδικό τρόπο που ξεσηκώνει το ακροατήριο. Από τη μία το κλαρίνο και η γκάιντα να πρωταγωνιστούν και από την άλλη οι ηλεκτρικές κιθάρες, μαζί με το μπάσο και τα τύμπανα,  παρασέρνουν το κοινό σε αυτή τη μοναδική ενέργεια που εκπέμπουν! 

Όλο το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Αποκριάς του Δήμου Καστοριάς είναι αναρτημένο στις ιστοσελίδες: 


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed