enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Καλλινίκης στον Όμιλο Ενεργών Δυτικής Μακεδονίας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Καλλινίκης στον Όμιλο Ενεργών Δυτικής Μακεδονίας – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Καλλινίκης στον Όμιλο Ενεργών Δυτικής Μακεδονίας – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας

Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2024, 20 μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Καλλινίκης συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς και διευθύντρια του Σχολείου, επισκέφτηκαν τον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας –  Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας.

Αρχικά ο Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης καλοσώρισε τους μαθητές/τριες και συνοδούς εκπαιδευτικούς και τους ενημέρωσε για τον ρόλο και σκοπο του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν σχετικά με  την προέλευση και την ιστορία του ονόματος της Ευρώπης μέσα από την μυθολογία, τις αρχές που μας ενώνουν ως Ευρωπαίους Πολίτες (Ειρήνη, Δημοκρατία, Ισότητα, Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη, Ελευθερία, Πολυμορφία), τη σημαία της ΕΕ και τι συμβολίζει καθώς και τι γιορτάζουμε την Ημέρα της Ευρώπης.

Η επίσκεψη έκλεισε με μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους καθώς τα παιδιά χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες και έπαιξαν ένα αλληλεπιδραστικό επιδαπέδιο παιχνίδι τεραστίων διαστάσεων για την Κλιματική Αλλαγή. Νικητές/τριες ήταν όλοι/όλες οι μαθητές/τριες καθώς έπρεπε να αναπτύξουν τη συνδυαστική σκέψη και όσα είχαν παρατηρήσει και ακούσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, απαιθμώντας μερικούς από τους πιο κοινούς και απλούς τρόπους προκειμένου να προστατέψουμε το περιβάλλον μας και να μάθουμε περισσότερα για την κλιματική αλλαγή.

Με το πέρας της εκπαιδευτικής επίσκεψης, τα στελέχη της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας-  Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, μοίρασαν αναμνηστικά δώρα και έντυπο υλικό/εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.

Ευχαριστούμε θερμά όλες τις μαθήτριες και μαθητές για την πολύ παραγωγική αυτή συνάντηση και την υπευθυνότητα που επέδειξαν, τη διευθύντρια του Σχολείου κ. Λιάνα Κυριάκου, καθώς και τις συνοδούς εκπαιδευτικούς για την άψογη συνεργασία.

Τα σχόλια που αποκομίσαμε μετά το πέρας των δραστηριοτήτων από τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και από τις εκπαιδευτικούς, μας δίνουν την κινητήρια δύναμη να συνεχίσουμε υλοποιώντας τέτοιες παρόμοιες δράσεις και στο μέλλον.

Μείνετε συντονισμένες/οι!

Οι Νέοι Μπροστά!


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed