Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΣτηρίζω το σχέδιο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης για την...

Στηρίζω το σχέδιο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ρόλου του δημόσιου πανεπιστημίου

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής

“Στηρίζω το σχέδιο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ρόλου του δημόσιου πανεπιστημίου”

Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου πραγματοποίησε ομιλία κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο «Ενίσχυση του Δημοσίου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παρατημάτων ξένων πανεπιστημίων».

Πρόκειται για μια ιστορική, κομβική και ταυτόχρονα αυτονόητη μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο της διαδικασίας σύγκλισης της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση: την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου και τη λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το 70% των διατάξεων του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αφορά στο δημόσιο πανεπιστήμιο, τις ελευθερίες που παρέχονται σε αυτό και τη χρηματοδότησή του που θα φτάσει το 1 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η χώρα μας θα μπορεί να υποδεχθεί παραρτήματα διεθνών πανεπιστημίων με εμβέλεια, όπου θα διδάσκουν ακαδημαϊκοί εγνωσμένου κύρους, επιτρέποντας στη νεολαία να μην “μεταναστεύει” στο εξωτερικό για σπουδές, ανακουφίζοντας από τα πολλά έξοδα τις οικογένειές τους.

Η Μαρία Αντωνίου σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι “ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στηρίζω το σχέδιο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ρόλου του δημόσιου πανεπιστημίου, που αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της εκπαιδευτικής μηχανής της χώρας, και να το κάνει ανταγωνιστικό στο πεδίο της ποιότητας των σπουδών, του διδακτικού προσωπικού, της έρευνας, της καινοτομίας, μετατρέποντας ταυτόχρονα την Ελλάδα σε περιφερειακό εκπαιδευτικό πόλο, με όρους μέλλοντος”.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments