enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Thessaloniki Brand - Συνέντευξη νικητών

Thessaloniki Brand – Συνέντευξη νικητών

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Thessaloniki Brand – Συνέντευξη νικητών

Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Μαρτίου έλαβε χώρα το 1ο καλλιτεχνικό φεστιβάλ, “The O Project” όπου ανέδειξε μεγάλους νικητές τους Μουζικάνους και τους Redeem.

  1. Συγχαρητήρια για τη νίκη σας στο “The O Project”! Πώς αισθάνεστε ως ο νικητής του φεστιβάλ; Τί σημαίνει αυτό το κατόρθωμα για εσάς;

Μουζ:  Είμαστε χαρούμενοι που νικήσαμε στον διαγωνισμό «The O Project» που διοργανώθηκε από τη Thessaloniki Brand με επιτυχία. Για εμάς σημαίνει αυτό το έπαθλο πολλά, καθώς μας δείχνει ότι δεν είμαστε ένα συγκρότημα απλό, αλλά έχουμε μια ταυτότητα και μπορέσαμε να την βγάλουμε στην επιφάνεια «MOYZIKANOI»

Red:    Ευχαριστούμε πολύ! Φαίνεται ότι με αυτό που παρουσιάσαμε στο “The O Project” ταυτίζεται κ αλλος κόσμος. Δε θα έλεγα ότι είναι ένα αμιγώς κίνητρο αλλά μια επιβεβαίωση ότι είμαστε στο σωστό μονοπάτι.

  1. Τί πιστεύετε ότι ήταν αυτό που σας ανέδειξε νικητή στο φεστιβάλ; Περιμένατε ότι θα κερδίσετε;

Μουζ:  Αυτό που μας ανέδειξε, ήταν οι ώρες ατελείωτης πρόβας καθώς μπορέσαμε με άρτιο αποτέλεσμα να δείξουμε αυτό που κάνουμε στον κόσμο, και επίσης το αγαπημένο μας κοινό που μας στηρίζει και μας δείχνει την αγάπη τους καθημερινά.

Red:    Ήρθαμε με την ψυχολογία να κερδίσουμε και φαίνεται ότι αγγιξαμε τον κόσμο και τους πεισαμε ότι αξίζουμε να πάρουμε τη 1η θεση.

  1. Τί εντυπώσεις σας άφησε η συμμετοχή σας στο “The O Project”; Θεωρείτε τελικά σωστή την απόφασή σας να λάβετε μέρος;

Μουζ:  Οι εντυπώσεις που μας άφησε το φεστιβάλ και η διοργάνωση της Thessaloniki Brand είναι απερίγραπτες. Αρχικά, περάσαμε καταπληκτικά καθώς μπορέσαμε να έχουμε την ευκαιρία να διαγωνιστούμε μαζί με άλλους καλλιτέχνες και καταφέραμε να νικήσουμε. Πιστεύουμε ότι κάναμε την σωστή επιλογή να δηλώσουμε συμμετοχή.

Red:    Αν ήταν σωστή θα το δείξει ο χρόνος, πάντως με την ευκαιρία που μας δόθηκε από τη Thessaloniki Brand δεν παύει να είναι η 1η φορα που εμφανιστήκαμε μπροστά σε κόσμο και σαφώς υπήρχαν αμφιβολίες αλλά όχι σε βαθμό να αποδυναμώσουν τη θετική μας σκέψη ως προς το υλικό που είχαμε να παρουσιάσουμε.

  1. Τί σας ενέπνευσε να συμμετάσχετε σε αυτόν τον διαγωνισμό, ειδικά σε έναν που η ψηφοφορία βασίζεται αποκλειστικά στο κοινό;

Μουζ:  Το ευ αγωνίζεσθε αρχικά, η λέξη διαγωνισμός, καθώς η νίκη είναι μια διάκριση και θέλαμε να δούμε αν είμαστε αρεστοί στο κοινό, πράγμα που αποδείχθηκε αληθές. Γνωρίζαμε ήδη τα events της Thessaloniki Brand και μας άρεσαν πολύ, οπότε θέλαμε να βρούμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε κι εμείς σε ένα και γιατί όχι σε ακόμα περισσότερα.

Red:    Ποιος δημιουργός δε θέλει να δοκιμαστεί μπροστά σε κοινό? Ήταν μια πολύ καλή στιγμή να παρουσιάσουμε το υλικό μας στο “The O Project” ακριβώς επειδή ο κόσμος ψήφιζε ώστε να δούμε κατά πόσο θα είχε ανταπόκριση.

  1. Γιατί πιστεύετε ότι η μουσική σας είχε απήχηση στο κοινό; Σας εξέπληξε η ψήφος τους;

Μουζ:  Ήμασταν σίγουροι ότι η μουσική μας θα άρεσε στο κοινό, αυτό γιατί μέσα από τα live μας βλέπουμε την αγάπη του και την διάθεση του. Όχι δεν μας εξέπληξε η ψήφος τους.

Red:    Αυτό που κάναμε ηταν raw και δεν υπήρχε κανένα φίλτρο. Είναι κομμάτια της ψυχοσύνθεσης μας που μετουσιώθηκαν σε ρίμες και ήχο και φαίνεται ότι το κοινό το αγκάλιασε, το εκτίμησε και για αυτά τα 13 λεπτά ίσως ταυτίστηκε μαζί μας.

  1. Τί ξεχωρίζει τη μουσική σας από άλλες στον κλάδο; Πώς θα περιγράφατε το μοναδικό σας στυλ ή ήχο;

Μουζ:  Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και ο τρόπος που το κάνουμε θεωρούμε ότι είναι μοναδικός. Παίζουμε με το σκεπτικό ότι αν εμείς είμαστε το κοινό θα θέλαμε να ακούσουμε αυτά που ενώνουν όλο τον κόσμο και τον κάνουν να ξεσηκώνεται.

Red:    Δεν πιστεύουμε στην παρθενογένεση, ταυτίζεται με αυτό που είπα και πριν. Δεν κάνουμε κάτι μοναδικό, απλά ίσως αυτή η πιο σκοτεινή αισθητική με τον πιο aggressive ήχο είναι αυτό που λείπει από τη σύγχρονη μουσική σκηνή.

  1. Υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες που έχουν παίξει σημαντική επιρροή στη δουλειά σας;

Μουζ:  Φυσικά μερικοί από αυτούς είναι οι εξής : Locomondo, Χατζηγιάννης, Μαραβέγιας & Μουζουράκης κ.α.

Red:    Δε θα το λέγαμε ιδιαίτερα. Ο Ανδρέας δεν ακουει καν hip hop. Ακούει από Ξενάκη μέχρι Adam Beyer και εγώ από bullet for my Valentine μέχρι Travis Scott. (Ο Beyer κάνει techno και έχει την dramcode και ο Ξενάκης πειραματική μουσική των 60s)

  1. Πώς βλέπετε την καλλιτεχνική σας εξέλιξη στο μέλλον; Υπάρχουν νέες κατευθύνσεις ή projects που θα σας ενδιέφεραν να εξερευνήσετε;

Μουζ:  12αρια από Κύπρο ευχόμαστε, και φυσικά υπάρχουν και άλλες προτάσεις.

Red:    Προτιμούμε τη “δημιουργική” μας εξέλιξη στο μέλλον. Σίγουρα θα πειραματιστούμε ακόμα πιο πολύ με τον ήχο μας, χωρίς να κυνηγάμε το mainstream.

  1. Ποιο μήνυμα ή συναίσθημα ελπίζετε να μεταφέρει η μουσική σας στους ακροατές;

Μουζ:  Το μήνυμα της αγάπης, της ομάδας, της ελευθερίας και της τρέλας.

Red:    Οι Redeem κρύβουν από πίσω τους έναν μυθο ο οποίος θα φανερώνεται σιγά σιγά με την πάροδο του χρόνου. Μαζί με τον Ανδρέα όταν ξεκινήσαμε τους Redeem χτίσαμε από πίσω τους αυτόν τον μύθο, ώστε να μπορέσουμε να πατήσουμε πάνω σε αυτό και να δημιουργήσουμε τις ιστορίες που θα εξιστορήσουμε και μεταφέρουμε αυτή την αστερόσκονη στο κοινό.

  1. Υπήρξαν προκλήσεις ή εμπόδια που αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας και αν ναι, πώς τα ξεπεράσατε;

Μουζ:  Σίγουρα έχουν υπάρξει πολλά εμπόδια αλλά είμαστε μια ομάδα, είμαστε ενωμένοι και όταν αγαπάς κάτι δεν το βάζεις κάτω.

Red:    Ναι, ο ένας δεν ήρθε καν. (γέλια) Θέλαμε να παίξουμε με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο, στα πλαίσια όμως του The O project ηταν δυσκολο να υλοποιηθεί. Απλά χαμηλώσαμε τον πήχη και παίξαμε με το τρόπο που μπορούσαμε να παίξουμε στη συγκεκριμένη φάση.

  1. Τώρα που κερδίσατε ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον; Κάποιες εμφανίσεις που πρέπει να γνωρίζουμε;

Μουζ:  Τα σχέδια μας είναι να παίζουμε όλο και περισσότερο μουσική, να γινόμαστε όλο και περισσότερο γνωστοί και οι εμφανίσεις μας βρίσκονται στα social μας, υπάρχουμε παντού.

Red:    Φέτος έχουμε σκοπό να αρχίσουμε να κυκλοφορούμε τα κομμάτια μας κι ευελπιστούμε να αρχίσουμε και ενεργά τα lives. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ενημερώνεται στα social των Redeem.

  1. Πώς πιστεύεις ότι καλλιτεχνικά φεστιβάλ σαν το The O Project επηρεάζουν την καλλιτεχνική κοινότητα;

Μουζ:  Θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στη διοργάνωση καθώς τέτοια φεστιβάλ δίνουν την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να αναδείξουν το ταλέντο τους. Άλλωστε είναι γνωστή η Thessaloniki Brand για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί και μέσα από αυτές τη στήριξη νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών.

Red:    Μέσα από αντίστοιχα φεστιβάλ έχουν ξεκινήσει αρκετοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες οι οποίοι πλέον έχουν χαράξει μια καριέρα μέσα από τη τέχνη τους. Πότε δεν ξέρεις ποιος θα σε ακούσει η θα σε δει. Γι’ αυτό λοιπόν θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Thessaloniki Brand για την πρωτοβουλία κι ευχόμαστε να δημιουργηθούν κι άλλα παρόμοια projects.

  1. Τί περιμένετε από τη συνεργασία με τη Thessaloniki Brand;

Μουζ:  Να μας εκπροσωπήσει όσο καλύτερα γίνεται, δηλαδή να ξεκινήσουμε περιοδείες, να μας στηρίξει στις επερχόμενες κυκλοφορίες των δικών μας κομματιών με τον καλύτερο τρόπο και σε παραγωγή και σε διαφήμιση, και γενικά να είναι δίπλα μας και να μας στηρίζει στον δρόμο προς την επιτυχία.

Red:    Μια ειλικρινή και αμοιβαία συνεργασία η οποία θα αφήσει τον μύθο των Redeem να ταξιδέψει στον χρόνο.

  1. Ποια συμβουλή θα δίνατε σε άλλους επίδοξους καλλιτέχνες που επιθυμούν να μπουν στη μουσική βιομηχανία;

Μουζ:  Να τολμήσουν και να μην φοβηθούν.

Red:    Μην αποκαλείτε τους εαυτούς σας καλλιτέχνες, αφήστε τον κόσμο να το κρίνει.

  1. Τέλος, υπάρχει κάτι που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους θαυμαστές σας ή όποιον σας στήριξε σε αυτό το ταξίδι σχετικά με την τέχνη σας;

Μουζ:  Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας στηρίζουν και είναι εκεί για εμάς, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε οι MOYZIKANOI.

Red:    Επειδή είμαστε στην αρχή δεν υπάρχουν θαυμαστές, αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή τη στιγμή σε αυτό το ταξίδι μας στηρίζουν άνθρωποι του κλειστού μας κύκλου και έμπρακτα μας στηρίζουν και τα Grey studios Athens που είναι και η έδρα του Ανδρέα.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed