Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριά"επτά ανάσες πριν" Παρουσίαση βιβλίου στην Καστοριά

“επτά ανάσες πριν” Παρουσίαση βιβλίου στην Καστοριά

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Στο κατάμεστο “Ενυδρείο” στην Καστοριά παρουσιάστηκε την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, η συλλογή ποιημάτων “επτά ανάσες πριν” της  ποιήτριας Ελένης Αλεξίου. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Εργαστήριο Κοινωνικών και Μεταναστευτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Καστοριάς και το βιβλιοπωλείο-εκδόσεις Σαιξπηρικόν.

Για το βιβλίο μίλησαν οι εκ μέρους της κεντρικής ομιλήτριας Σοφίας Κλειούση, φιλολόγου-συγγραφέα, ο Αλέξανδρος Μακρίδης, φιλόλογος-ποιητής ο Δρ. Σταμάτης Πουλακιδάκος, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας και η Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου, συγγραφέας.

Συντόνισε  η Ελένη Τσιπλάκη, φιλόλογος.

Την εκδήλωση πλαισίωσε χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς, ενώ ποιήματα διάβασε η ποιήτρια. Οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στον κοινωνικό χαρακτήρα του βιβλίου που πυροδοτεί προβληματισμούς σχετικά με την κοινωνική ευθύνη, τον μαζικό θάνατο, τον πόλεμο και την προσφυγιά μέσα από το δίπολο μητέρας-παιδιού, το μανιφέστο ανθρωπισμού που συχνά δεν καταλήγει σε πράξη.  Ακολούθησε διάλογος με το κοινό. Η εκδήλωση σύμφωνα με τοπικά μέσα “άφησε αποτύπωμα στα πολιτιστικά δρώμενα της Καστοριάς


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments