Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΣτον Ετήσιο Χορό του Συλλόγου Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης παρέστη την 11η...

Στον Ετήσιο Χορό του Συλλόγου Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης παρέστη την 11η Νοεμβρίου η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Στον Ετήσιο Χορό του Συλλόγου Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης παρέστη την 11η Νοεμβρίου η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου

Στον Ετήσιο Χορό του Συλλόγου Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης παρέστη την 11η Νοεμβρίου η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, η οποία βρίσκεται εκεί προσκεκλημένη του Συλλόγου για να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της 111ης Επετείου Απελευθέρωσης της Καστοριάς.

Σε σχετική της ανάρτηση στα social media, αναφέρει:

“Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο Δήμο Σιώκη και τα μέλη του Συλλόγου Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης που επέλεξαν αυτή τη μέρα, με το ιδιαίτερο ιστορικό βάρος και φόρτιση για μας τους Καστοριανούς, να με καλέσουν σε αυτήν την εξαιρετική εκδήλωση, κατά την οποία τιμήθηκε για το επιστημονικό του έργο ο διακεκριμένος Καστοριανός επιστήμονας, ο Γιώργος Γιαγκόπουλος, συνιδρυτής, Πρόεδρος και επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Regeneron Pharmaceuticals.

Επίσης, είχα τη χαρά να συναντηθώ και με εκπροσώπους του Ελληνικού Κογκρέσου Αμερικής και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο Dr. Demetrios T Markouizos, τον επίτιμο Πρόεδρο Nick J Apostolopoulos, τη σύμβουλο του Προέδρου Theodora D Abazis και την Dr. Despina Afentouli.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Σύλλογο Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης, με την πάνω από έναν αιώνα ιστορική πορεία του, για την πολυσχιδή και σπουδαία διαδρομή του, με το ανεξίτηλο αποτύπωμα και την πολύτιμη παρακαταθήκη της ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Οι Έλληνες ομογενείς είναι πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο. Είναι η ψυχή και η φωνή της Ελλάδας, που ακούγεται δυνατά σε όλον τον κόσμο. Γι’ αυτό και βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της κυβερνητικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και μετά την ψήφιση του νόμου για την άρση των περιορισμών όσον αφορά στη δυνατότητά τους να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά της πατρίδας μας”.

Σήμερα Κυριακή, η Μαρία Αντωνίου παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos FM New York 91.5 Hellenic Public Radio, στο δημοσιογράφο Δημήτρη Φίλιο, μιλώντας για όλα τα θέματα της ελληνικής ομογένειας στις Η.Π.Α., για το ρόλο της στην προώθηση των ελληνικών θέσεων στη διεθνή πολιτική σκηνή, καθώς και για τη σπουδαιότητα του Νόμου που ψήφιζε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη διευκόλυνση της ψήφου των απόδημων Ελλήνων.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments