Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
Συνεργασία ΔΕΗ - νέο υλικό - myHomeOnline
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΣτον Ετήσιο Χορό του Συλλόγου Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης παρέστη την 11η...

Στον Ετήσιο Χορό του Συλλόγου Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης παρέστη την 11η Νοεμβρίου η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου

Ακολουθήστε μας

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,726ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Στον Ετήσιο Χορό του Συλλόγου Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης παρέστη την 11η Νοεμβρίου η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου

Στον Ετήσιο Χορό του Συλλόγου Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης παρέστη την 11η Νοεμβρίου η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, η οποία βρίσκεται εκεί προσκεκλημένη του Συλλόγου για να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της 111ης Επετείου Απελευθέρωσης της Καστοριάς.

Σε σχετική της ανάρτηση στα social media, αναφέρει:

“Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο Δήμο Σιώκη και τα μέλη του Συλλόγου Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης που επέλεξαν αυτή τη μέρα, με το ιδιαίτερο ιστορικό βάρος και φόρτιση για μας τους Καστοριανούς, να με καλέσουν σε αυτήν την εξαιρετική εκδήλωση, κατά την οποία τιμήθηκε για το επιστημονικό του έργο ο διακεκριμένος Καστοριανός επιστήμονας, ο Γιώργος Γιαγκόπουλος, συνιδρυτής, Πρόεδρος και επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Regeneron Pharmaceuticals.

Επίσης, είχα τη χαρά να συναντηθώ και με εκπροσώπους του Ελληνικού Κογκρέσου Αμερικής και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο Dr. Demetrios T Markouizos, τον επίτιμο Πρόεδρο Nick J Apostolopoulos, τη σύμβουλο του Προέδρου Theodora D Abazis και την Dr. Despina Afentouli.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Σύλλογο Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης, με την πάνω από έναν αιώνα ιστορική πορεία του, για την πολυσχιδή και σπουδαία διαδρομή του, με το ανεξίτηλο αποτύπωμα και την πολύτιμη παρακαταθήκη της ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Οι Έλληνες ομογενείς είναι πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο. Είναι η ψυχή και η φωνή της Ελλάδας, που ακούγεται δυνατά σε όλον τον κόσμο. Γι’ αυτό και βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της κυβερνητικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και μετά την ψήφιση του νόμου για την άρση των περιορισμών όσον αφορά στη δυνατότητά τους να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά της πατρίδας μας”.

Σήμερα Κυριακή, η Μαρία Αντωνίου παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos FM New York 91.5 Hellenic Public Radio, στο δημοσιογράφο Δημήτρη Φίλιο, μιλώντας για όλα τα θέματα της ελληνικής ομογένειας στις Η.Π.Α., για το ρόλο της στην προώθηση των ελληνικών θέσεων στη διεθνή πολιτική σκηνή, καθώς και για τη σπουδαιότητα του Νόμου που ψήφιζε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη διευκόλυνση της ψήφου των απόδημων Ελλήνων.


Smombies: Η επικίνδυνη συνήθεια που έχει γίνει καθημερινότητα

Οι “smombies” είναι οι πεζοί που περπατούν με το βλέμμα κολλημένο στο κινητό, αγνοώντας δρόμους, διαβάσεις και κινδύνους γύρω τους. Ένα φαινόμενο που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η σχέση μας με την οθόνη.

Doomscrolling: Το ατελείωτο σκρολάρισμα στις κακές ειδήσεις που μας εξαντλεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ανοίγουμε το κινητό για λίγα λεπτά και καταλήγουμε να σκρολάρουμε ασταμάτητα σε αρνητικές ειδήσεις. Τι είναι το doomscrolling, γιατί μας αγχώνει και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε.

Νέα τέλη στα ακίνητα από το 2027; Παραδείγματα για τις πιθανές επιβαρύνσεις

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης υπέρ των δήμων και δυνατότητα επιβολής Τέλους Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη.

Εναλλακτική ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη

Η εναλλακτική ψήφος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα φαίνεται στο ψηφοδέλτιο, πότε θα μετρά και τι σημαίνει δεύτερη προσμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος εποχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο επίκεντρο βρίσκονται το 42% + 1 ψήφος, η δεύτερη προσμέτρηση, οι εναλλακτικές ψήφοι και η ηλεκτρονική ψήφος.

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη»: Πώς μία θεωρία της Αρχαίας Ελλάδας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γεωπολιτικής

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη», μία θεωρία που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα πριν από 25 αιώνες, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά τη σημερινή συνάντηση ΗΠΑ και Κίνας.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Ένα βίντεο.Μερικά δάκρυα.Και μετά σιωπή. Όχι γιατί δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό.Αλλά γιατί ειπώθηκε… χωρίς άδεια. Γράφει ο Πέτρος...
lioliou sto rithmo tis limnis polikarpi kastorias
FIESTA VOIO 2026 | Το μεγαλύτερο μουσικό & κατασκηνωτικό φεστιβάλ της βορείου Ελλάδος επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά

Ακολουθήστε μας:

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments

newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments