Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκλογές 2023Επίσκεψη της Ιωάννου Μαρίας Γεωργίας στο κάτω και πάνω Νεστόριο

Επίσκεψη της Ιωάννου Μαρίας Γεωργίας στο κάτω και πάνω Νεστόριο

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Επίσκεψη της Ιωάννου Μαρίας Γεωργίας στο κάτω και πάνω Νεστόριο

Η υποψήφια δήμαρχος Δήμου Νεστορίου, Ιωάννου Μαρία Γεωργία, επισκέφθηκε το Κάτω και Πάνω Νεστόριο την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, ακούγοντας τις ανάγκες των κατοίκων.

Συζητήθηκε η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης και η ανάδειξη του ψηφιδωτού στο κάστρο. Επίσης, ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας σύγχρονης αίθουσας για το αρχείο του δήμου. Ο καλλωπισμός και η συντήρηση των γειτονιών, με εστίαση στα πεσμένα τοιχία και κυρίως της Πελένας. Ακολούθησε πρόταση σχεδίασης για τον εξωραϊσμό των εκκλησιών Αγίου Μηνά, Αγίου Γεωργίου και Αγίου Νικολάου (ΚΕΛΕ). Προτάθηκε ένα κέντρο αθλημάτων βουνού και η συντήρηση του χώρου river party. Έμφαση έδωσε στις υποδομές του Δήμου Νεστορίου με τη δημιουργία χώρου στάθμευσης – αμαξοστάσιο.

Για τον οικισμό Πεύκο προτάθηκε η αύξηση της ασφάλειας με εσωτερική οδοποιία και φωτισμό. Αξιοποίηση μονοπατιών και εικοσιτετράωρη εξυπηρέτηση των κατοίκων με ασθενοφόρο.

Στον οικισμό Αγία Άννα, προβλέπεται βελτίωση της εσωτερικής οδοποιίας και οδοφωτισμός. «Η Ιερά Μονή Τσούκας θα αναδειχθεί ως αφετηρία για τον θρησκευτικό τουρισμό».

Στο Λειβαδοτόπι και το Γιαννοχώρι, προτείνεται αξιοποίηση των τουριστικών μονοπατιών και κατασκευή παραδοσιακής γέφυρας.

Οι προτάσεις αναδεικνύουν την προσήλωσή της στην ανάπτυξη της περιοχής, προσφέροντας βελτίωση στην υποδομή και την ποιότητα ζωής του Δήμου Νεστορίου.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments