Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκπαίδευσηΑναβαθμισμένες και με πολλές παρεμβάσεις καλωσόρισαν οι σχολικές μονάδες τους μαθητές του...

Αναβαθμισμένες και με πολλές παρεμβάσεις καλωσόρισαν οι σχολικές μονάδες τους μαθητές του Δήμου Καστοριάς

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Αναβαθμισμένες και με πολλές παρεμβάσεις καλωσόρισαν οι σχολικές μονάδες τους μαθητές του Δήμου Καστοριάς

🎯Αναβαθμισμένες και με πολλές παρεμβάσεις καλωσόρισαν οι σχολικές μονάδες τους μαθητές του Δήμου Καστοριάς

👉Η νέα σχολική χρονιά 2023-2024 ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, για τους μαθητές όλων των βαθμίδων του Δήμου Καστοριάς. Όλο το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή Καστοριάς, προχώρησε σε όλη την απαραίτητη προετοιμασία, προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν σε ένα ασφαλές και καθαρό περιβάλλον.

➡Από νωρίς το πρωί, σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου πραγματοποιήθηκαν οι Αγιασμοί, με τον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, να παρευρίσκεται στις τελετές του 3ου Λυκείου, του ΕΠΑΛ, του 9ου Δημοτικού-10ου Νηπιαγωγείου, του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου, του Γυμνασίου-Λυκείου Μεσοποταμίας, του 1ου & 2ου Λυκείου και του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς, ενώ εκπρόσωποι του Δήμου έδωσαν το “παρών” σε σχολικές μονάδες.

✅Ο κ. Κορεντσίδης ευχήθηκε στους μαθητές να έχουν μια εποικοδομητική, δημιουργική και χαρούμενη σχολική χρονιά και συνεχάρη την εκπαιδευτική κοινότητα για το έργο της. Ο Δήμαρχος τόνισε πως θα είναι πάντοτε στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών, προκειμένου να διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για όλη τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

🛠Η φετινή σχολική χρονιά, είναι ξεχωριστή και από άποψη υποδομών καθώς ο Δήμος Καστοριάς έχει προβεί σε σειρά έργων και παραβάσεων. 5 σχολικές μονάδες έχουν αναβαθμιστεί ενεργειακά, ενώ έπονται άλλες 13. Παράλληλα στο σχολικό συγκρότημα των Λυκείων-Μουσικού Σχολείου (περιοχή Χλόη) βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμόρφωση του αύλειου χώρου, με τη δημιουργία νέων γηπέδων. Σειρά παραβάσεων υλοποιούνται την παρούσα χρονική στιγμή και στο σχολικό συγκρότημα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Χλόη (9ο Δημοτικό Σχολείο, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, 10ο Νηπιαγωγείο, Ειδικό Νηπιαγωγείο) οι οποίες στοχεύουν στην αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου και στην ασφάλεια των μαθητών.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments