enimerosou.gr

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας. Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη & Φλώρινα

Μαρία Αντωνίου "Στόχος η τακτική ενημέρωση και επικοινωνία  που θέλει να έχει με τους πολίτες"

Μαρία Αντωνίου “Στόχος η τακτική ενημέρωση και επικοινωνία  που θέλει να έχει με τους πολίτες”

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Πρώτη εφ’ όλης συνέντευξη τύπου της Μαρίας Αντωνίου μετά τις εκλογές

Στόχος η τακτική ενημέρωση και επικοινωνία  που θέλει να έχει με τους πολίτες

Την πρώτη της συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, έπειτα από τις Εθνικές Εκλογές, παραχώρησε σήμερα στα Μέσα Ενημέρωσης η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, εγκαινιάζοντας με αυτό τον τρόπο την τακτική και άμεση επικοινωνία και την ενημέρωση που θέλει να έχει όπως είπε με τους πολίτες.   

Η Μαρία Αντωνίου ξεκίνησε με τις ευχές της για τη νέα σχολική χρονιά σημειώνοντας πως “αυτές τις ώρες το μυαλό όλων μας βρίσκεται και στους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας και πολλούς μαθητές που δοκιμάζονται σκληρά για να επανέλθουν στη καθημερινότητά τους”.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης

Από τις πρώτες μέρες ως Βουλευτής κλήθηκα να αντιμετωπίσω τα προβλήματα             που δημιουργήθηκαν στα αγροτικά προϊόντα της περιοχής τα οποία υπέστησαν πολλές ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις αλλά και συναντήσεις με αρμόδιους Υπουργούς και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Δείχνουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας, το οποίο είναι διαρκές και προχωρούμε στην εξεύρεση κάθε δυνατής λύσης για τη στήριξη του αγροτικού τομέα της περιοχής μας, με τη συνέχιση και υλοποίηση όλων των μικρών και μεγάλων εγγειοβελτιωτικών έργων που έχουν δώσει και θα συνεχίσουν να δίνουν περαιτέρω ώθηση στην κοινή προσπάθεια βελτίωσης, ανάδειξης και προώθησης όλων των, εξαιρετικής ποιότητας, αγροτικών μας προϊόντων

Για τον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου Καστοριάς πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς για σημαντικά θέματα που αφορούν τις υποδομές και τα έργα στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς.

Έγινε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα  Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη και τον Υπεάρχη της 3ης Υ.Π.Ε. κ. Παναγιώτη Μπογιατζίδη,

Άμεση παρέμβαση για τη διατήρηση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Επταχώρι, προς τη κατεύθυνση προστασίας του δασικού πλούτου του Γράμμου και της ευρύτερης περιοχής.

Αλλεπάλληλες συσκέψεις και τηλεδιασκέψεις για τη στήριξη του κλάδου της Γουνοποιίας. Το προσωπικό ενδιαφέρον, άλλωστε, του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο επιχειρηματικό κλάδο, αλλά και για την Καστοριά μας και ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία, ήταν και παραμένει αμείωτο.

Σε ανταπόκριση των αιτημάτων των εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή στον κλάδο της γουνοποιίας, υπογράφηκε η σχετική Απόφαση από τον  Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ύψους 234.366 ευρώ για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για 436 πληρωμές δικαιούχων το μήνα Ιούλιο 2023 και 13 για τους μήνες Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022 (υπόλοιπα).

Στο πλαίσιο της συνέχισης των συναντήσεων με κυβερνητικούς παράγοντες, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη στην Αθήνα για διάφορα ζητήματα της περιοχής, όπως τη χρηματοδότηση και τις επιδοτήσεις για τις διασυνδέσεις του Φυσικού Αερίου.

Σήμερα πραγματοποιείται (αυτή την ώρα) κοινή συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη Καστοριά με τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου για την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν μετά τη σύσκεψη.

Η Μαρία Αντωνίου, τέλος, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη εκλογή της ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής και είχε αποκλειστικό της θέμα την “Εκλογή Προεδρείου”, τονίζοντας πως “αποτελεί μεγάλη τιμή – και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη- για μένα η εκλογή μου στη θέση της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για θέματα Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ευχαριστώ θερμά τις συναδέλφους και τους συναδέλφους μου βουλευτές, που με επέλεξαν για τη θέση αυτή και δεσμεύομαι ότι, μέσα από το έργο της Επιτροπής, θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε μια κοινωνία συμπερίληψης, όπου η διαφορετικότητα είναι δημιουργική δύναμη και απαραίτητο στοιχείο για την Ελλάδα που σχεδιάζει και υλοποιεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και που μπορεί να κάνει άλματα σταθερά, τολμηρά, μπροστά!”


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

You may have missed