Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΆρθραΊνα Ιωάννα ΚοτοπούλουΤο Pilates είναι ένα σύστημα γυμναστικής εμπνευσμένο απο τον Ιδρυτή του, Joseph...

Το Pilates είναι ένα σύστημα γυμναστικής εμπνευσμένο απο τον Ιδρυτή του, Joseph Pilates

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Το Pilates είναι ένα σύστημα γυμναστικής εμπνευσμένο απο τον Ιδρυτή του, Joseph Pilates

Pilates Reformer

Το Pilates είναι ένα σύστημα γυμναστικής εμπνευσμένο απο τον Ιδρυτή του, Joseph Pilates. Μέσω της τεχνικής αυτής , διατείνουμε και γυμνάζουμε όλες τις μυϊκές ομάδες. Έτσι βελτιώνεται η φυσική μας κατάσταση, η δύναμη, η ευλυγισία, η ισορροπία, η ιδιοδεκτικότητα αλλά και η ψυχική μας διάθεση μέσω της σύνδεσης σώματος και πνεύματος . Το Pilates Μπορεί να γίνει μόνο με το βάρος του σώματος ή με μικροεξοπλισμό Pilates Mat αλλά και σε ειδικό Pilates Reformer δηλ. ΚΡΕΒΑΤΙ ΠΙΛΑΤΕΣ .

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Pilates είναι οτι αποτελεί μια ασφαλή μορφή άσκησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλα τα επίπεδα των ασκουμένων και έχει σαν πρωταρχικό σκοπό την ενεργοποίηση και ενδυνάμωση των μυών του κορμού καθώς και την πλήρη κινητοποίηση της σπονδυλικής στήλης προς όλα τα επίπεδα και τους άξονες κίνησης. Αναφορικά, η μέθοδος βοηθάει:

στην αύξηση της αναπνευστικής ικανότητας,τη συνολική ενδυνάμωση του σώματος και κυρίως του κορμού σεβόμενη τα φυσιολογικά όρια της σπονδυλικής στήλης,συμβάλει στην μυϊκή συναρμογή και ισορροπία καθώς δεν υπερβαίνει το φυσιολογικό εύρος κίνησης των αρθρώσεων,συντονίζει σώμα και πνεύμααποτελεί ένα άριστο σύστημα λειτουργικής


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments