Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΣυνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής...

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

☑ Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Πελοπίδα Καλλίρη, με τον οποίο συζήτησε για θέματα του ΣΔΑΜ και πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την ανάπτυξη της περιοχής και τη λύση καθημερινών προβλημάτων των κατοίκων.

☑ Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκης, η περιοχή μας οφείλει να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις και να αποτελέσει πόλο έλξης επενδυτών. Χαρακτηριστικά τόνισε προς τον κ. Καλλίρη πως για να είναι η μετάβαση ομαλή απαιτείται η υιοθέτηση δραστηριοτήτων όπως η υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα, η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ μέσω της κατάρτισης χωροταξικού σχεδίου, η ανάπτυξη της ΒΙ.ΠΕ. μέσα από ειδικά κίνητρα, η στήριξη της καινοτομίας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η υποστήριξη της εξωστρέφειας των τοπικών μας επιχειρήσεων, η οδική και σιδηροδρομική της σύνδεση.

☑ Για άλλη μια φορά ο κ. Δήμαρχος υπογράμμισε τη στενή συνεργασία της δημοτικής αρχής με την Διαχειριστική Αρχή, με κοινό στόχο τη διαμόρφωση πολιτικών και δράσεων, ώστε να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις για την τοπική κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργηθούν και νέες ευκαιρίες για όλους και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους.

Δήμος Φλώρινας


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments