Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΦλώριναΟλοκληρώθηκε με επιτυχία η τελική τεχνική συνάντηση του έργου BorPresστη Φλώρινα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελική τεχνική συνάντηση του έργου BorPresστη Φλώρινα

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελική τεχνική συνάντηση του έργου BorPresστη Φλώρινα

Η τελική τεχνική συνάντηση του έργου BorPres διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2023 στην πόλη της Φλώρινας. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το εταιρικό σχήμα του έργου από την Ελλάδα και ειδικότερα: η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως επικεφαλής εταίρος, το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) και η ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. Τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας εκπροσώπησε το Υπουργείο Εσωτερικών της (Ministry of Interior of Republic of North Macedonia).

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δρ. Βασίλειος Άμπας, Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Υπεύθυνος για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διαχείρισης Υδατικών Πόρων και ο κ. Θεοφύλακτος Παπαδόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας – Θράκης), επισημαίνοντας και οι δύο την τεράστια αξία του στρατηγικού έργου το οποίο θα συμβάλει αποφασιστικά στη δυναμική ανάπτυξη της περιοχής των Πρεσπών εκατέρωθεν των συνόρων.

Η εκδήλωση συντονίστηκε από την Δρ Παρασκευή Χριστοπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Έξυπνης Εξειδίκευσης και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και Συντονίστρια του έργου BorPres.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των παραδοτέων του έργου:

– της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από την κ. Ανδρομάχη Νάστου, Σύμβουλο Διαχείρισης της Περιφέρειας

– του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας – Θράκης) από την κ. Κωνσταντία Δημητρακούδη, Υπάλληλο του Τμήματος Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Υπουργείου και την κ. Ιωάννα Παπαϊωάννου, Τεχνικό Σύμβουλο του Υπουργείου

και παρουσίαση των υπό εξέλιξη μελετών που εκπονούνται στο πλαίσιο του έργου:

– της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. από τον κ. Αντώνιο Δημητρίου, Προϊστάμενο του Τμήματος Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΑΝΚΟ Α.Ε.

– του Υπουργείου Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας από την κ. Dragica Jolevska από το Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνών Συνεργασιών του Υπουργείου Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και από τους κ. Mr. Bujar Mucha, Αρχιτέκτονα και κ. Milos Stokuca, Δρ Πολιτικό Μηχανικό.

Το έργο BorPres με πλήρη τίτλο: «Σταθμός συνοριακής φύλαξης Περιοχής Λίμνης Πρεσπών: Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες για τη δημιουργία συνοριακού σημείου διέλευσης μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην περιοχή της λίμνης των Πρεσπών» χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA CBC «Greece – Republic of  North Macedonia 2014 – 2020» και έχει ως στόχο το άνοιγμα της συνοριακής διέλευσης μεταξύ Ελλάδας και Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην περιοχή του Λαιμού Πρεσπών για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών. Το έργο έχει έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα που μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια σε πολλαπλά περιβαλλοντικά (Πρέσπα, Οχρίδα), κοινωνικά και οικονομικά (τουρισμός και αγροδιατροφή) αποτελέσματα προς όφελος της κοινής διασυνοριακής και της ευρύτερης περιοχής (Οχρίδα, Πρέσπα, Καστοριά, Φλώρινα). Το έργο BorPres βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης των μελετών για τους συνοριακούς σταθμούς στην Ελλάδα και στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους 2023.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο: https://borpresproject.eu/

Επικοινωνία:   Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Έξυπνης Εξειδίκευσης και Καινοτομίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τηλ. 2461052726, email. [email protected]


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments