Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΠολιτικήΔήλωση του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη για την εορτή...

Δήλωση του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη για την εορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Δήλωση του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη για την εορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης

Στη δοξολογία για τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και την επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης παρέστη σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης.

Νωρίτερα, είχε παραστεί στην έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Λευκό Πύργο, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και στη συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Δένδια, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Γιωργάλλα.

Μετά το πέρας της δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Κάθε τέτοια ημέρα είναι διπλή γιορτή για την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς τιμούμε τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Δημήτριο, ταυτόχρονα και την επέτειο απελευθέρωσης από τον οθωμανικό ζυγό.

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης της πόλης, στο Διοικητήριο, στις 26 Οκτωβρίου 1912 και η έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, έβαλαν τέλος σε  δεσμά 482 χρόνων και σηματοδότησαν την απαρχή της εθνικής ολοκλήρωσης.

Ας μην ξεχνάμε ότι η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εποποιίας του πρώτου Βαλκανικού Πολέμου, διότι η είσοδος του ελευθερωτή ελληνικού στρατού στην πόλη σήμανε την ανάσταση του ελληνισμού στη Μακεδονία και στη Θράκη.

Στεκόμαστε με σεβασμό κι ευγνωμοσύνη στους ένδοξους και ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας, αναλογιζόμαστε την προσφορά τους στην πατρίδα, τιμούμε τη θυσία τους για την ελευθερία και στοχαζόμαστε το δικό μας χρέος απέναντι στην ιστορία, να κάνουμε το όραμά τους πραγματικότητα: μια Ελλάδα υπερήφανη, ειρηνική, ανεξάρτητη κι ευημερούσα στους αιώνες.

Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη μας, χρόνια πολλά στη Μακεδονία μας».


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments