Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκλογές 2023Περιοδεία στους οικισμούς Τριπόταμος, Παπαγιάννη, Ιτέας, Σιταριάς, Λόφων, Κέλλης, Πετρών

Περιοδεία στους οικισμούς Τριπόταμος, Παπαγιάννη, Ιτέας, Σιταριάς, Λόφων, Κέλλης, Πετρών

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Γ. Ζεμπιλιάδου (περιοδεία στους οικισμούς Τριπόταμος, Παπαγιάννη, Ιτέας, Σιταριάς, Λόφων, Κέλλης, Πετρών): «Με μικρά αναπτυξιακά σχέδια για κάθε περιοχή και συγκεκριμένες υποδομές μπορεί να ξαναζωντανέψει η ύπαιθρος μας»

“Μόνο αν σχεδιάσουμε μικρά αναπτυξιακά σχέδια, υλοποιήσουμε μια σειρά έργων και θεσπίσουμε συγκεκριμένα κίνητρα θα ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας και η ύπαιθρος μας θα ξαναγίνει ελκυστικός τόπος για να ζεις. Γι’ αυτό υπάρχει συγκεκριμένη μέριμνα και πρόβλεψη στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας, και πάνω σ’ αυτό δεσμευόμαστε».

Αυτό τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεωργία Ζεμπιλιάδου στις επισκέψεις που πραγματοποίησε Δευτέρα 18/9 2023 στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, στους Δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου  και ειδικότερα στους οικισμούς Τριπόταμος, Παπαγιάννη, Ιτέας, Σιταριάς, Λόφων, Κέλλης και Πετρών, επικεφαλής κλιμακίου του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ για τη Δυτική Μακεδονία

Η κ. Ζεμπιλιάδου συνομιλώντας με τους κατοίκους της περιοχής αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες για την ανάπτυξη των περιοχών αυτών μέσω του προγράμματος «Ορεινότητα».

Το Πρόγραμμα προβλέπει την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Ορεινών Δήμων και περιλαμβάνει την επίλυση βασικών αναγκών όπως, της σύγχρονης και αποτελεσματικής κάλυψης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, των απαραίτητων παρεμβάσεων για τη δραστική μείωση του κόστους θέρμανσης, την καθιέρωση αστικής συγκοινωνίας και ταυτόχρονα την εφαρμογή ενός σχεδίου που θα δημιουργεί δουλειές, στους τομείς της σταθερής, μόνιμης και ουσιαστικής στήριξης του αγροτικού τομέα, της ολοκλήρωσης των αρδευτικών σε όλη τη λεκάνη της Φλώρινας, των έργων ανάπλασης των οικισμών και της αξιοποίησης των τουριστικών δυνατοτήτων της κάθε περιοχής.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα των Ανεμογεννητριών, με τις φτερωτές τους κυριολεκτικά στο ύψος των σπιτιών του οικισμού της Κέλλης,  για την ανάγκη  ολοκλήρωσης των αρδευτικών σε όλη τη λεκάνη της Φλώρινας, καθώς επίσης και στην εκπόνηση Ειδικού Αναπτυξιακού για την νοτιοδυτική περιοχή του όρους Βόρας με έμφαση στην Κτηνοτροφία, τον Τουρισμό, τα ορεινά Μονοπάτια και τις διαδρομές μεγάλης ιστορικής σημασίας (Αρχαία Εγνατία) που διασχίζουν την περιοχή αυτή.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την ανάγκη αναβάθμιση της παλαιάς Εθνικής οδού Φλώρινας- Έδεσσας μέσω Κέλλης, αλλά και άλλες μικρότερες οδικές συνδέσεις όπως η σύνδεση Κέλλης – Μελίτης, ζωτικής σημασίας για τον οικισμό της Κέλλης και στα οφέλη που θα προκύψουν από αυτές.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments