Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΕκλογές 2023Ο κ. Βασίλης Τσέπας ανακοίνωσε σε ανοιχτή εκδήλωση την απόφασή του να...

Ο κ. Βασίλης Τσέπας ανακοίνωσε σε ανοιχτή εκδήλωση την απόφασή του να διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου Πρεσπών.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ο κ. Βασίλης Τσέπας ανακοίνωσε σε ανοιχτή εκδήλωση την απόφασή του να διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου Πρεσπών.

Την περασμένη Κυριακή ο κ. Βασίλης Τσέπας ανακοίνωσε σε ανοιχτή εκδήλωση την απόφασή του να διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου Πρεσπών. Του εύχομαι καλό αγώνα και του υπενθυμίζω ότι δεν πρόκειται να είμαι υποψήφιος στον Δήμο, κάτι που γνωρίζει, αλλά φαίνεται να αγνοεί επιδεικτικά, καθώς η ομιλία του σχεδόν στο σύνολό της, ήταν αφιερωμένη στην “ανυπαρξία” έργων κατά τη διάρκεια της θητείας μου.

Καταρχάς μου προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι κάποιος ανακοινώνει την υποψηφιότητά του χωρίς να αναφέρει καμία από τις προθέσεις του για το Δήμο, αλλά εξαντλεί την παρουσίασή του, ασκώντας μηδενιστική κριτική. Ίσως χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να παρουσιάσει τις προτάσεις του, ας περιμένουμε.

Δεν μπορώ όμως να παραβλέψω την παραπληροφόρηση που επιχειρείται στην ομιλία του. Ο κ. Τσέπας που δηλώνει πως έχει 40 χρόνια εμπειρίας στη τοπική αυτοδιοίκηση, δεν μπορεί να μην γνωρίζει πως, τα έργα στα οποία αναφέρεται, δεν είναι έργα του Δήμου, αλλά της Περιφέρειας. Μου χρεώνει την αδυναμία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Π.Ε. Φλώρινας, αναφορικά με την βελτίωση των οδικών προσβάσεων στην Πρέσπα, κυρίως από τη Φλώρινα και την υλοποίηση της αναβάθμισης του χιονοδρομικού Βίγλας Πισοδερίου.

Υπάρχουν όντως προβλήματα σε κάποια από αυτά τα έργα (πχ. όχι στο χιονοδρομικό που περιμένουμε να δημοπρατηθεί σύντομα) αλλά και γενικότερα στην δυνατότητα της περιφερειακής διοίκησης να υλοποιήσει σημαντικά έργα σε μια περίοδο που οι απαιτήσεις είναι τεράστιες. Αυτός μάλιστα είναι και ένας βασικός λόγος που με οδήγησε στην επιλογή να ζητήσω την εκλογή μου στην περιφέρεια στην επόμενη περίοδο, για να προσπαθήσω με τις όποιες δυνατότητές μου να υλοποιηθούν αυτά και άλλα σημαντικά περιφερειακά έργα που έχουν μείνει πίσω.

Από την άλλη μεριά, στον Δήμο Πρεσπών, την ευθύνη του οποίου έχω, ο κ. Τσέπας μπορεί να μην γνωρίζει, οι δημότες όμως γνωρίζουν πολύ καλά ότι, έχει αναβαθμιστεί η ικανότητα εξυπηρέτησης των πολιτών, της παροχής των δημοτικών υπηρεσιών αλλά και του σχεδιασμού, ωρίμανσης και υλοποίησης έργων, μερικά από τα οποία ήταν στάσιμα για δεκαετίες. Αυτή τη στιγμή πχ. υλοποιείται το μεγαλύτερο έργο από καταβολή Δήμου Πρεσπών που είναι η πλήρης αλλαγή του δικτύου ύδρευσης σε έξι από τους μεγαλύτερους οικισμούς του Δήμου προϋπολογισμού 3,5 εκ. €, η κατασκευή του νέου πνευματικού του Δήμου, ο ολοκλήρωση του Πατουλίδειου Αθλητικού Κέντρου και η κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας λυμάτων Μικρολίμνης Καρυών. Είμαι σίγουρος μάλιστα ότι, με την ηγεσία του κ. Στεργίου, που απέδειξε με την θητεία του ότι είναι ο άνθρωπος των λύσεων, ο Δήμος Πρεσπών θα κατακτήσει ακόμα καλύτερα επίπεδα σε όλες τις κατευθύνσεις και ιδίως στον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων.

Συμβουλεύω τον κ. Τσέπα, ελλείψει προγράμματος και σχεδιασμού, εναλλακτικά να μιλάει για το δικό του έργο, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος προ δεκαετίας. Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες της Πρέσπας, ενδιαφέρονται πολύ να ακούσουν για τα χρέη που συσσώρευσε και έφεραν τον Δήμο στο χείλος της χρεωκοπίας ή για τις προφορικές αναθέσεις, για τις οποίες ακόμα και σήμερα σέρνεται στα δικαστήρια και πληρώνει ο Δήμος.

Οι διορισμοί πάντως που τάζει δεξιά και αριστερά δεν γίνονται πιστευτοί από κανέναν και προφανώς δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο μιας επίσημης παρουσίασης.

Στην πρώτη ομιλία του κ. Τσέπα, καταλάβαμε ότι θέλει να εκλεγεί Δήμαρχος, αλλά δεν μας εξήγησε για ποιους λόγους.

Εγώ και οι συντοπίτες μου γνωρίζουμε ότι, η Πρέσπα άλλαξε σελίδα πριν από 10 χρόνια και δεν γυρίζει πίσω. Προχωρά μπροστά με νέο καπετάνιο!


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments