Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
Συνεργασία ΔΕΗ - νέο υλικό - myHomeOnline
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΠ. Κουκουλόπουλος: «Στα λόγια η δέσμευση Χατζηδάκη – Ούτε μία διυπουργική σύσκεψη...

Π. Κουκουλόπουλος: «Στα λόγια η δέσμευση Χατζηδάκη – Ούτε μία διυπουργική σύσκεψη για τη Δυτική Μακεδονία»

Ακολουθήστε μας

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,726ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Την απάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κ. Κ. Χατζηδάκη, για την υλοποίηση ή μη της δέσμευσης που ο ίδιος εγγράφως ανέλαβε πριν 4 μήνες προς τους Δυτικομακεδόνες, έδωσε στη δημοσιότητα ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είχε καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή ( https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/13123085.pdf ), καλώντας τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης να δώσει απολογισμό εφαρμογής της δέσμευσής του ότι «καθιερώνουμε σε τακτική βάση, διυπουργική σύσκεψη με τα συναρμόδια Υπουργεία για ζητήματα της Δυτικής Μακεδονίας».

Η απάντηση, λοιπόν, του κ. Χατζηδάκη είναι ότι η διυπουργική σύσκεψη για τη Δυτική Μακεδονία «προγραμματίζεται». Ακόμα, δηλαδή, δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε μία!

Με αφορμή την απάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, ο Π. Κουκουλόπουλος δήλωσε:

«Δεν μας προκαλεί βεβαίως καμία έκπληξη ότι ακόμα και αυτή η ελάχιστη δέσμευση της Κυβέρνησης προς τους Δυτικομακεδόνες παραμένει στα λόγια. Στις 19 Σεπτεμβρίου μου είχε απαντήσει εγγράφως ο κ. Χατζηδάκης ότι καθιερώνουν –σε τακτική βάση μάλιστα- διυπουργικές συσκέψεις ειδικά για την περιφέρειά μας και μήνες μετά, αφού πια είχαν φθάσει τα Χριστούγεννα, μου απάντησε ότι η διυπουργική σύσκεψη είναι ακόμα σε στάδιο προγραμματισμού! Μέχρι σήμερα ουδέν νεότερο.

Είναι πασιφανές ότι η Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης, δηλαδή η υποχρεωτική προτεραιοποίηση του τόπου μας στην 1η γραμμή των κυβερνητικών δράσεων, πρέπει να γίνει δια νόμου δεσμευτική για την Κυβέρνηση, αλλιώς θα συνεχίσουν να μας τάζουν για μήνες και χρόνια τα ίδια και τα ίδια, όπως κάνουν  από το 2019. Φτάνει πια με τον εμπαιγμό και τις κωλυσιεργίες».

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από την απάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, ενώ επισυνάπτεται το πλήρες απαντητικό έγγραφο.


Smombies: Η επικίνδυνη συνήθεια που έχει γίνει καθημερινότητα

Οι “smombies” είναι οι πεζοί που περπατούν με το βλέμμα κολλημένο στο κινητό, αγνοώντας δρόμους, διαβάσεις και κινδύνους γύρω τους. Ένα φαινόμενο που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η σχέση μας με την οθόνη.

Doomscrolling: Το ατελείωτο σκρολάρισμα στις κακές ειδήσεις που μας εξαντλεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ανοίγουμε το κινητό για λίγα λεπτά και καταλήγουμε να σκρολάρουμε ασταμάτητα σε αρνητικές ειδήσεις. Τι είναι το doomscrolling, γιατί μας αγχώνει και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε.

Νέα τέλη στα ακίνητα από το 2027; Παραδείγματα για τις πιθανές επιβαρύνσεις

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης υπέρ των δήμων και δυνατότητα επιβολής Τέλους Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη.

Εναλλακτική ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη

Η εναλλακτική ψήφος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα φαίνεται στο ψηφοδέλτιο, πότε θα μετρά και τι σημαίνει δεύτερη προσμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος εποχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο επίκεντρο βρίσκονται το 42% + 1 ψήφος, η δεύτερη προσμέτρηση, οι εναλλακτικές ψήφοι και η ηλεκτρονική ψήφος.

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη»: Πώς μία θεωρία της Αρχαίας Ελλάδας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γεωπολιτικής

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη», μία θεωρία που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα πριν από 25 αιώνες, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά τη σημερινή συνάντηση ΗΠΑ και Κίνας.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Ένα βίντεο.Μερικά δάκρυα.Και μετά σιωπή. Όχι γιατί δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό.Αλλά γιατί ειπώθηκε… χωρίς άδεια. Γράφει ο Πέτρος...
lioliou sto rithmo tis limnis polikarpi kastorias
FIESTA VOIO 2026 | Το μεγαλύτερο μουσικό & κατασκηνωτικό φεστιβάλ της βορείου Ελλάδος επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά

Ακολουθήστε μας:

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments

newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments