Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΕπίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση

Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στην Πτολεμαΐδα, με δυο ΜΕΘ σε κατάρρευση

Το ημερολόγιο έγραφε 19 Απριλίου 2024, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέπτεται το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Δεν ξέρουμε πόσο σοβαρά παίρνουν κάποιοι αυτοδιοικητικοί την υπόθεση της υποστελέχωσης που υπάρχει στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά απ’ ότι φάνηκε με την απουσία τους από την επίσκεψη Γεωργιάδη μάλλον αδιαφορούν σε υπερθετικό βαθμό.

Είναι δυνατόν να έχει η μεν ΜΕΘ του Μαμάτσειου νοσοκομείου 2 γιατρούς και η ΜΕΘ του Μποδοσάκειου να είναι ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2023 και ο κος Περιφερειάρχης πρωτίστως και ο Δήμαρχος Εορδαίας να μην βρίσκονται στην επίσκεψη του Υπουργού και να απαιτήσουν άμεση στελέχωση των ΜΕΘ για την εύρυθμη λειτουργίας τους;;;

Δυστυχώς ούτε διαβάσαμε, ούτε έπεσε στην αντίληψή μας κάποια αντίδραση των δύο αυτοδιοικητικών ταγών.

Που να στείλουμε και που να πούμε στην Ε.Ε. ότι οι δύο μεγαλύτεροι Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΘ!!! Κατά τα άλλα θέλουμε σύνδεση με γείτονες χώρες και ενδιαφερόμαστε για την διάνοιξη μέσω Λαιμού Πρεσπών την επαφή μας με τους γείτονες των Σκοπίων και την ανάπτυξη του Τουρισμού και όχι μόνο.

Βέβαια το πρόγραμμα Interreg IPA-CBC Greece – Republic of North Macedonia, με επικεφαλής δικαιούχο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς Πόρους και εθνικούς των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αλλά όταν σε μια Περιφέρεια δεν υπάρχει η στοιχειώδης υγειονομική περίθαλψη έχουμε «μούτρα» για ανάπτυξη του τουρισμού;;;

Όμως δεν θέλουμε να αδικήσουμε τον κύριο Αμανατίδη γιατί την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ενημερωθήκαμε ότι με δική του παρέμβαση ο αναισθησιολόγος Ιερόπουλος Πολυχρόνης του Γ.Ν ΓΡΕΒΕΝΩΝ στηρίζει την ΜΕΘ Κοζάνης ώστε να μην φτάσει στο κλείσιμο όπως έγινε με την ΜΕΘ Πτολεμαΐδας. Ολόκληρη η δήλωση του κυρίου Κωνσταντίνου Στόκκου Διευθυντή της ΜΕΘ Κοζάνης. «Ευχαριστούμε τον Συντονιστή Διευθυντή Αναισθησιολογίας Ιεροπουλο Πολύχρονη του Γ.Ν ΓΡΕΒΕΝΩΝ για την στήριξη του αυτή την φορά στην λειτουργία της ΜΕΘ ΚΟΖΑΝΗΣ έως ότου η πολιτεία φροντίσει να επιλύσει το πρόβλημα. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Αμανατίδη Γεώργιο για την διαμεσολάβησή του».

Εμείς όμως ως Πτολεμαίοι και Εορδαίοι που είμαστε θα θέλαμε ο κύριος Αμανατίδης να ενδιαφερθεί τα μέγιστα και για την ΜΕΘ Πτολεμαΐδας μιας και ο κύριος Πλακεντάς ως Δήμαρχος δεν ενδιαφέρεται για τα ελάχιστα.!!

Όσο για τον κύριο Γεωργιάδη, θα του ήταν πολύ ευχάριστη η επίσκεψη του στην Πτολεμαΐδα αφού μοίρασε αρκετά ΘΑ !! ΘΑ!! όπως και ο Δήμαρχος μας, άκουσε τα εξ αμάξης από τους ελάχιστους διαμαρτυρόμενους πολίτες που βρέθηκαν στην είσοδο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, και τέλος αφού έπαιξε και το αγαπημένο του τένις, αναχώρησε σε άλλη πόλη όπου και εκεί θα είπε περίπου τα ίδια με εδώ.

Ο μόνος που έμεινε φυσικά ευχαριστημένος είναι ο διορισμένος Διοικητής του Μποδοσάκειου Γιάννης Κετικίδης (Μηχανολόγος Μηχανικός), προσωπικός φίλος του κυρίου Άδωνι

 και από τα ανερχόμενα νέα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΟΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

ΤΟ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ηλεκτρονική Διεύθυνση επικοινωνίας : [email protected]


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments