Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική Μακεδονία3η εταιρική συνάντηση για το έργο Erasmus “Shared (Hi)stories

3η εταιρική συνάντηση για το έργο Erasmus “Shared (Hi)stories

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

3η εταιρική συνάντηση για το έργο Erasmus “Shared (Hi)stories” (2022-1-ES01-KA220-SCH-000087158), διάρκεια έργου από 01.11.2022 έως 31.10.2024

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που μελετούν και πίνακας

‼️ Το έργο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την πολιτιστική ταυτότητα και κληρονομιά καθώς και την ενίσχυση της κριτικής σκέψης τους σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Οι στόχοι αυτοί είναι στενά συνδεδεμένοι με τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας ως ξένης γλώσσας.

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που μελετούν και πίνακας

🔸3η εταιρική συνάντηση

Την Πέμπτη και Παρασκευή 18 και 19 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η τρίτη (τελευταία) διακρατική συνάντηση μεταξύ των εταίρων στο πλαίσιο του έργου στη Mons του Βελγίου. Εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, ως εταίρος του προγράμματος, συμμετείχαν στη συνάντηση η υπεύθυνη προώθησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Μακεδονίας, Ευαγγελία Τριανταφύλλου, και η Κωνσταντινιά Μυλωνά, εκπαιδευτικός στο 2ο Γυμνάσιο Καστοριάς.

🔸Κατά τη συνάντηση ο συντονιστής του έργου (Ισπανία) παρουσίασε την πρόοδο του έργου και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την υλοποίησή των τελευταίων αποτελεσμάτων του έργου.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που μελετούν, τηλεόραση και κείμενο

Συγκεκριμένα, έχουν ολοκληρωθεί:

✅o οδηγός shared (hi)stories

✅ο διαδραστικός χάρτης των ιστοριών

‼️Το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η πιλοτική εφαρμογή των ιστοριών στα συνεργαζόμενα σχολεία καθώς και τα υπόλοιπα αποτελέσματα του έργου.

🔗 Στην ιστοσελίδα του έργου μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του έργου

➡️ Στην υλοποίηση του έργου συμμετέχουν ως συνεργαζόμενα σχολεία το Γυμνάσιο Μελίτης Φλώρινας και το Γυμνάσιο Κορυσού Καστοριάς.

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments