Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαSuccess = knowledge and experience

Success = knowledge and experience

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και 1ο Γυμνάσιο Φλώρινας υποδέχτηκαν ομάδα 10 μαθητών και 2 εκπαιδευτικών από το σχολείο SZKOŁĄ PODSTAWOWĄ im. KARDYNAŁA STEFANA WYSZYŃSKIEGO W KULESZACH KOŚCIELNYCH στο πλαίσιο δραστηριότητας μαθητικής Κινητικότητας του Σχεδίου Erasmus του πολωνικού σχολείου με κωδικό 2022-2-PL01-KA122-SCH-000096708 και τίτλο “Success = knowledge and experience”.

🎙️“Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας υλοποιήθηκαν διάφορες δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε και ομάδα μαθητών του σχολείου μας. Χαιρετισμό απηύθυναν η διευθύντρια του σχολείου, κα Ιωάννα Χρυσοχοΐδου, και η υπεύθυνη προώθησης του προγράμματος Erasmus στην ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, Ευαγγελία Τριανταφύλλου. Αρχικά οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συστηθούν ο ένας με τον άλλον, μέσα από βιωματικό παιχνίδι γνωριμίας. Στη συνέχεια οι μαθητές των δύο χωρών παρουσίασαν, με ποικίλα ψηφιακά μέσα, τις χώρες, τις πόλεις και τα σχολεία τους. Έπειτα, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και κλήθηκαν να αποτυπώσουν σε χάρτινες αφίσες όσα φοβούνται, αλλά και όσα προσδοκούν από την εμπειρία του προγράμματος. Χωρίς να έχουν κάποιον περιορισμό, οι μαθητές εκφράστηκαν πολυτροπικά, αυθόρμητα, με φαντασία, αλλά και ειλικρίνεια. Επόμενη πρόκληση ήταν η κατασκευή ψηφιακών puzzles, που απεικόνιζαν χαρακτηριστικά σημεία της πόλης της Φλώρινας. Εφόδιο απαραίτητο για την τελευταία δραστηριότητα, όταν χωρισμένοι πια σε 4 μεικτές ομάδες και με τη συνοδεία εκπαιδευτικών ξεκίνησαν μία δίωρη εξόρμηση στην πόλη. Στην εξερεύνηση αυτή έπρεπε να αναζητήσουν συγκεκριμένα σημεία στην παραποτάμια -κυρίως- περιοχή της Φλώρινας και να συμπληρώσουν σωστά ένα ερωτηματολόγιο, διαμορφωμένο σαν ένα «κυνήγι θησαυρού». Στα παιδιά της νικήτριας ομάδας δόθηκαν γλυκάκια, για να κλείσει ‘γλυκά’ η πρώτη ημέρα της συνάντηση των Πολωνών και Ελλήνων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματιστεί ποικίλες δραστηριότητες με κεντρικό άξονα το θέμα «Πόλεμος – Ειρήνη», που θα δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές των δυο χωρών να συνομιλήσουν, να σκεφτούν και να εκφραστούν με δημιουργικό, βιωματικό και πρωτότυπο τρόπο, καταδικάζοντας με τα δικά τους μέσα τον παραλογισμό των πολέμων και βροντοφωνάζοντας το όνειρό τους για παγκόσμια ειρήνη.”

✍️ Κείμενο: Μαρία Παπαστεργίου, εκπαιδευτικός στο 1ο Γυμνάσιο Φλώρινας

🔸Η μαθητική κινητικότητα ολοκληρώνεται το Σάββατο 13.04.2024. Κατά τη διάρκειά της, οι μαθητές θα γνωρίσουν τις δυνατότητες της ρομποτικής με τη συνδρομή του Πόλου Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Φλώρινας, θα παρακολουθήσουν μαθήματα Φυσικής και Μαθηματικών στο σχολείο, θα εμπλακούν σε διαδραστικά παιχνίδια, θα επισκεφτούν φορείς της περιοχής, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας, τον Φορέα Διαχείρισης Πρεσπών στις Πρέσπες, τον ΟΕΝΕΦ, τον Ερυθρό Σταυρό, κ.ά.

🔝💯 Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε τη διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τον ζήλο τους, την οργάνωση και υλοποίηση των διαδραστικών και ενδιαφέρουσων δραστηριοτήτων, καθώς και για τον χρόνο που αφιερώνουν εντός και εκτός σχολείου για την επίτευξη των στόχων της δραστηριότητας. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Φλώρινας και όλους τους φορείς για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος.

#πδεδυτικήςμακεδονίας#ErasmusPlus#erasmusplusgreece#erasmuska1

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments