Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
88η ΔΕΘ
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΠανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε εκδήλωση του Γενικού Προξενείου στο Μοναστήρι.

Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε εκδήλωση του Γενικού Προξενείου στο Μοναστήρι.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε εκδήλωση του Γενικού Προξενείου στο Μοναστήρι.

Για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας παρευρέθησαν στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μοναστήρι η Αντιπρύτανις Εξωστρέφειας, Διεθνών Σχέσεων και Ολιστικής Μέριμνας, καθηγήτρια κ. Ελένη Γρίβα και η προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Χριστίνα Πεταλωτή.

Η Αντιπρύτανις, ως επίσημη προσκεκλημένη του  Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μοναστήρι και του Συλλόγου Πελαγονία, μίλησε στο κοινό, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του συλλόγου για τη δυναμική της ελληνικής γλώσσας, τις προοπτικές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο παγκόσμιο περιβάλλον.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μοναστήρι, κ. Αλέξανδρος Βιδούρης, εξήρε το πολυετές και πολύτιμο έργο της κ. Γρίβα για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας, στην οποία απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο του Συλλόγου Πελαγονία, κ. Ευγένιο Ρίστεβσκι.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η στιγμή της ανακοίνωσης από τον Γενικό Πρόξενο ότι το Τμήμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας της  Πελαγονίας αναγνωρίζεται πλέον από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ως Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας. Η αναγνώριση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών και του Γενικού Προξένου με τον κ. Ρίστοβσκι  και τον υπεύθυνο του εξεταστικού κέντρου για την οργάνωση και υλοποίηση των μαθημάτων, τη γλωσσική, πολιτιστική και ακαδημαϊκή συνεργασία, κ. Κρίστιαν Βελιάνοβ.

Ως  αναγνώριση της υποστήριξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στις κοινές δράσεις που υλοποιούνται με τον Σύλλογο Πελαγονία, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση της Προϊσταμένης του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Χριστίνας Πεταλωτή.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Recent Comments