Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΑκλόνητη θέση της Κυβέρνησής μας για αλλαγή σε επικρατούσες αντιλήψεις και παγιωμένες...

Ακλόνητη θέση της Κυβέρνησής μας για αλλαγή σε επικρατούσες αντιλήψεις και παγιωμένες νοοτροπίες ετών”

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Ακλόνητη θέση της Κυβέρνησής μας για αλλαγή σε επικρατούσες αντιλήψεις και παγιωμένες νοοτροπίες ετών”

Ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε πριν από λίγο η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου στο πλαίσιο του Νομοσχεδίου για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους.

Τα κύρια σημεία της ομιλίας της Μαρίας Αντωνίου:

Το νομοσχέδιο αποτελεί το πρώτο βήμα στο μακρύ δρόμο του εκσυγχρονισμού και της αναδιοργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης, με σαφή προσανατολισμό στην οικοδόμηση ενός πιο αποτελεσματικού κράτους στην υπηρεσία του πολίτη.  Άλλωστε αυτή ήταν και η «συμφωνία αλήθειας» ανάμεσα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία με τους Έλληνες πολίτες, που την επικύρωσαν με την ψήφο τους στις εκλογές του Ιουνίου: το αίσθημα ότι η Ελλάδα είναι ένα κράτος δικαίου, που οι πολίτες μπορούν να εμπιστευθούν, χωρίς αστερίσκους, παραπομπές και υποσημειώσεις. Ένα κράτος που σέβεται την αδήριτη και αδιαπραγμάτευτη ανάγκη και απαίτηση των πολιτών του για ποιοτική εξυπηρέτηση, για διαφάνεια, αξιοκρατία, αποτελεσματικότητα.

Το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο, που αποτελεί μέρος ενός συνολικού κυβερνητικού σχεδιασμού με πυρήνα τις κομβικές μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση,  σηματοδοτεί την ακλόνητη θέση της κυβέρνησής μας για αλλαγή σε επικρατούσες αντιλήψεις και παγιωμένες νοοτροπίες ετών και τολμά να συγκρουστεί με την πιο μεγάλη, ίσως, παθογένεια του ελληνικού κράτους: τη διείσδυση του βαθέως κομματικού μηχανισμού στη Δημόσια Διοίκηση.

Είναι το μεγάλο στοίχημα του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής μας να κόψει τον ομφάλιο λώρο του Ελληνικού Δημοσίου με κομματικά συμφέροντα. Είναι η δική μας τολμηρή απόφαση, των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να επιλέξουμε να κρατήσουμε το ψαλίδι που θα τον αποκόψει και θα επιτρέψει στη δημόσια διοίκηση να αναπνεύσει αυτόνομα. Είναι η δική μας απόφαση, υπερψηφίζοντας το νομοσχέδιο, να μπορούμε να κοιτάζουμε τους πολίτες στα μάτια, με καθαρό βλέμμα, ανοιχτά, χωρίς σκιές.

Επισυνάπτεται ολόκληρη η ομιλία


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments