Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΜακεδονίαΕπίσκεψη Πολωνών εκπαιδευτικών στο πλαίσιο Σχεδίου Κινητικότητας Erasmus με τίτλο „Mobilność klucz...

Επίσκεψη Πολωνών εκπαιδευτικών στο πλαίσιο Σχεδίου Κινητικότητας Erasmus με τίτλο „Mobilność klucz do sukcesu”

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Επίσκεψη Πολωνών εκπαιδευτικών στο πλαίσιο Σχεδίου Κινητικότητας Erasmus με τίτλο „Mobilność klucz do sukcesu”

Επίσκεψη Πολωνών εκπαιδευτικών στο πλαίσιο Σχεδίου Κινητικότητας Erasmus με τίτλο „Mobilność klucz do sukcesu” (κωδικό 2021-1-PL01-KA122-SCH-000013916).
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας υποδέχτηκε ομάδα 10 Πολωνών εκπαιδευτικών από το σχολείο Niepubliczna Szkoła Podstawowa św. św. Cyryla i Metodego w Białymstoku στην πόλη Bialystok, οι οποίοι θα επισκεφτούν σχολικές μονάδες της περιοχής μας για παρακολούθηση εργασίας (job shadowing). Η διάρκεια της επίσκεψής τους είναι από τις 26.04 έως τις 07.05.2023.♦️Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής τους, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Αρχικά, η υπεύθυνη προώθησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας, Ευαγγελία Τριανταφύλλου, παρουσίασε τον ρόλο και την οργάνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να διαπιστώσουν διαφορές μεταξύ των εκπαιδευτικών συστημάτων των δυο χωρών. Στη συνέχεια η κα. Ελένη Μαργαρίτη ξενάγησε τους επισκέπτες στους χώρους της βιβλιοθήκης και τους έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για τις συλλογές, το κτίριο και την ιστορία της βιβλιοθήκης. Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν την έκθεση της ομάδας ΚΟΖΑΙΝ του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας♦️Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος του Δήμος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, υποδέχτηκε τους εκπαιδευτικούς και συνομίλησε μαζί τους για διάφορα ζητήματα εστιάζοντας στα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά των δυο περιοχών. Παράλληλα, ο κ.Λάζαρος Μαλούτας τόνισε την πρόκληση που αντιμετωπίζει η περιοχή μας λόγω της απολιγνιτοποίησης και τη συμμετοχή του δήμου στην αποστολή της ΕΕ για 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030. ♦️Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κοζάνης.


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments