Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
Συνεργασία ΔΕΗ - νέο υλικό - myHomeOnline
newage invitations newamazingideas Προσκλητήρια γάμου και βάπτισης Γάμος Βάπτιση Πρωτόγερος Πέτρος Πρωτόγερου Κατερίνα 2467081694
ΑρχικήΕξελίξειςΠολιτικήΚώστας Τσιάρας: Δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο για την ευλογιά στην Ε.Ε. –...

Κώστας Τσιάρας: Δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο για την ευλογιά στην Ε.Ε. – Η επίσημη απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Βάρχελι

Ακολουθήστε μας

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,726ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τέλος στην όποια παραπληροφόρηση σχετικά με τα δήθεν εγκεκριμένα εμβόλια για την ευλογιά έβαλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας στη Βουλή.

Ο κ. Τσιάρας αποκάλυψε -και κατέθεσε στα πρακτικά- το περιεχόμενο της  σημερινής (21/01/2026) απάντησης του αρμόδιου Επιτρόπου Βάρχελι (μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή κ. Αρβανίτη).

Συγκεκριμένα, ο κ. Βάρχελι απαντά ρητά ότι «επί του παρόντος δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο κατά της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Υπουργός τόνισε ότι η ίδια απάντηση διευκρινίζει πως, σε περίπτωση εφαρμογής σχεδίου εμβολιασμού, τα προϊόντα από εγκαταστάσεις που υπάγονται στο συγκεκριμένο σχέδιο θα υπόκεινται σε μέτρα, όπως ορίζονται στον Κανονισμό 361. Όπως σημείωσε, ο Κανονισμός προβλέπει αυστηρούς περιορισμούς στη διάθεση προϊόντων –κρέας και γάλα– από εμβολιασμένα ζώα, μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, διαδικασία που ολοκληρώνεται έξι μήνες μετά το τελευταίο κρούσμα.

«Κυρία Λιακούλη, δεν ξέρω ποιος πήγε και βρήκε ότι υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο στις Βρυξέλλες, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση», είπε με νόημα ο κ. Τσιάρας παραπέμποντας σε παλαιότερη τοποθέτηση αυτοδιοικητικών παραγόντων.

Ο Κώστας Τσιάρας υπενθύμισε, επίσης, ότι ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος έχει επισημάνει τους κινδύνους, σημειώνοντας ότι τα διαθέσιμα εμβόλια είναι περασμένης τεχνολογίας, μη επικαιροποιημένα, αποκλειστικά ζωντανά εξασθενημένα και ότι, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα από δοκιμές, έχουν καταγραφεί παρενέργειες.

«Καλό είναι να λέμε την αλήθεια στους ανθρώπους, στους κτηνοτρόφους και σε όσους εμπλέκονται στη συγκεκριμένη διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι άλλο είναι να γίνεται λόγος για ανύπαρκτο εγκεκριμένο εμβόλιο και άλλο να παρουσιάζεται ως η επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αναφερόμενος στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Mercosur, ο Κώστας Τσιάρας εξέφρασε την απορία του για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι το ίδιο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε παρουσιάσει τη συμφωνία ως σημαντική επιτυχία για τα ελληνικά προϊόντα. Όπως ανέφερε, σε δελτίο Τύπου του ΥΠΑΑΤ στις 2 Ιουλίου του 2019, με υπογραφή του τότε Υπουργού κ. Αραχωβίτη, η Mercosur χαρακτηριζόταν «μια ακόμα σημαντική επιτυχία για τα προϊόντα της πατρίδας μας». «Τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα;» διερωτήθηκε, σημειώνοντας ότι η μόνη ουσιαστική μεταβολή αφορά τις πρόσθετες ασφαλιστικές ρήτρες και δικλείδες προστασίας που ζητήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η απάντηση  του κ. Várhelyi εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (20.1.2026)

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-10-2025-003912-ASW_EL.pdf

Smombies: Η επικίνδυνη συνήθεια που έχει γίνει καθημερινότητα

Οι “smombies” είναι οι πεζοί που περπατούν με το βλέμμα κολλημένο στο κινητό, αγνοώντας δρόμους, διαβάσεις και κινδύνους γύρω τους. Ένα φαινόμενο που δείχνει πόσο πολύ έχει αλλάξει η σχέση μας με την οθόνη.

Doomscrolling: Το ατελείωτο σκρολάρισμα στις κακές ειδήσεις που μας εξαντλεί χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ανοίγουμε το κινητό για λίγα λεπτά και καταλήγουμε να σκρολάρουμε ασταμάτητα σε αρνητικές ειδήσεις. Τι είναι το doomscrolling, γιατί μας αγχώνει και πώς μπορούμε να το περιορίσουμε.

Νέα τέλη στα ακίνητα από το 2027; Παραδείγματα για τις πιθανές επιβαρύνσεις

Το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης προβλέπει Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης υπέρ των δήμων και δυνατότητα επιβολής Τέλους Περιφερειακής Ανάπτυξης. Παραδείγματα για το τι μπορεί να σημαίνουν οι αλλαγές στην πράξη.

Εναλλακτική ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς θα λειτουργήσει στην πράξη

Η εναλλακτική ψήφος είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προβλέψεις του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πώς θα φαίνεται στο ψηφοδέλτιο, πότε θα μετρά και τι σημαίνει δεύτερη προσμέτρηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος εποχής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών προβλέπει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο επίκεντρο βρίσκονται το 42% + 1 ψήφος, η δεύτερη προσμέτρηση, οι εναλλακτικές ψήφοι και η ηλεκτρονική ψήφος.

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη»: Πώς μία θεωρία της Αρχαίας Ελλάδας βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γεωπολιτικής

Η «Παγίδα του Θουκυδίδη», μία θεωρία που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα πριν από 25 αιώνες, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μετά τη σημερινή συνάντηση ΗΠΑ και Κίνας.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα.

Μίλησε χωρίς άδεια. Και αυτό ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Ένα βίντεο.Μερικά δάκρυα.Και μετά σιωπή. Όχι γιατί δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό.Αλλά γιατί ειπώθηκε… χωρίς άδεια. Γράφει ο Πέτρος...
newage luxury wedding invitations
lioliou sto rithmo tis limnis polikarpi kastorias

Ακολουθήστε μας:

17,772ΥποστηρικτέςΚάντε Like
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments

newage luxury wedding invitations
newage luxury baptism invitations

Most Popular

Ημερολόγια 2025 για ομάδες σχολεία συλλόγους Newage Newamazingideas Γράμμου 6 Καστοριά Τηλ 2467081694

Recent Comments