Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΠολιτική«Οι επιχειρήσεις δεν είναι δουλοπάροικοι, τα βιομηχανικά πάρκα δεν είναι βιλαέτια, οι...

«Οι επιχειρήσεις δεν είναι δουλοπάροικοι, τα βιομηχανικά πάρκα δεν είναι βιλαέτια, οι ιδιοκτήτες των ΒΙΠΕ δεν είναι βαλήδες»

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

«Οι επιχειρήσεις δεν είναι δουλοπάροικοι, τα βιομηχανικά πάρκα δεν είναι βιλαέτια, οι ιδιοκτήτες των ΒΙΠΕ δεν είναι βαλήδες»

«Δύο χρόνια τώρα από την εφαρμογή του πλαισίου που ρυθμίζει το καθεστώς των επιχειρηματικών και βιομηχανικών πάρκων, όπως διαμορφώθηκε με νόμο της Ν.Δ., διαπιστώνουμε ότι στόχο αποτελεί η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων που συγκεντρώνονται, κυρίως, στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ», τόνισε ο Νίκος Παππάς στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ). Για να συμπληρώσει: «Ο νόμος, στην πραγματικότητα, αποφεύγει να ρυθμίσει αποτελεσματικά την επιχειρηματική χωροθεσία. Οι επιχειρήσεις εγκλωβίζονται σε υψηλά κόστη διαχείρισης και ένα μέλλον στο οποίο θα βρίσκονται έρμαια των αποφάσεων της ΕΤΒΑ». 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε ότι «τα επιχειρηματικά πάρκα είναι έργα δημόσιας ωφέλειας και υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να αντιμετωπίζονται. Δυστυχώς, οι εμμονές της Ν.Δ. έχουν αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης». 

Επεσήμανε δε ότι «οι επιχειρήσεις δεν είναι δουλοπάροικοι, τα βιομηχανικά πάρκα δεν είναι βιλαέτια, οι ιδιοκτήτες των ΒΙΠΕ δεν είναι βαλήδες». Ενώ, σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του, ανέφερε: «Αν είναι να επιλέξουμε μεταξύ του ακριβότερου ενοικίου που θα καταβάλλουν οι επιχειρήσεις των ΒΙΠΕ και επενδύσεων σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό, προφανώς θα επιλέξουμε το δεύτερο, τις επενδύσεις».

Ο τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε, ακόμα, ότι στη χώρα κυριαρχούν οι επενδύσεις στην αγορά ακινήτων και κόκκινων δανείων και ότι «οι επενδύσεις παγίων υπολείπονται σημαντικά των συνολικών αποσβέσεων παγίων, με αποτέλεσμα να προκύπτει σημαντική απαξίωση του κεφαλαιακού αποθέματος της οικονομίας, καθώς η φθορά, η παλαίωση και η απαξίωση εξοπλισμού και υποδομών δεν αναπληρώνονται καν».

Κλείνοντας και αφού υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την τόνωση της βιομηχανικής παραγωγής και την ανάπτυξη της βιομηχανίας, καθώς και τις στοχευμένες δράσεις για τα επιχειρηματικά πάρκα και τα κίνητρα για την ανάπτυξή τους, εξέφρασε τη θέση του κόμματος για την ανάγκη ύπαρξης «σχήματος διαχείρισης των Επιχειρηματικών Πάρκων με τρόπο συμμετοχικό και με όρους διαφάνειας και λογοδοσίας».


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments