Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΠολιτικήΣτην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή 5...

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή 5 Υπουργών και των αρμόδιων Γενικών Γραμματέων

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή 5 Υπουργών και των αρμόδιων Γενικών Γραμματέων

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή 5 Υπουργών και των αρμόδιων Γενικών Γραμματέων, για την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου της γουνοποιίας και την προσπάθεια ένταξης ακόμη περισσότερων επιχειρήσεων στα προγράμματα στήριξης.

👥 Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας Kostas Skrekas, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης Νίκος Παπαθανάσης – Nikos Papathanasis, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας- Θράκης) Στάθης Κωνσταντινίδης Stathis K. Konstantinidis, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς Thanos Petralias, η Υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη- ΠαπαδημητρίουΆννα Μάνη – Παπαδημητρίου / Anna Mani – Papadimitriou, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο Ειδικός Γραμματέας Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης – Ταμείου Συνοχής Γιώργος Ζερβός, η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας Θέμις Ευτυχίδου, ο Βουλευτής Κοζάνης της Ν.Δ. Μιχάλης Παπαδόπουλος Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης Γιώργος Αμανατίδης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Καστοριάς και Κοζάνης, εκπρόσωποι του κλάδου της γουνοποιίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Υπουργείων Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

📂 Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε:

👉 Η υλοποίηση προγράμματος στήριξης, στο οποίο θα ενταχθούν επιπλέον 150 με 200 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις γουνοποιίας, που δεν έχουν λάβει οικονομική ενίσχυση από προηγούμενα σχετικά προγράμματα.

👉 Την υλοποίηση του 3ου προγράμματος, με το οποίο θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση επιχειρήσεων γουνοποιίας, βάσει πλαισίου που θα οριστεί από κοινού με τα επιμελητήρια Καστοριάς και Κοζάνης και τους εκπροσώπους του κλάδου.

💪 Η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη Kyriakos Mitsotakis είναι σαφής: Να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στον κλάδο της γουνοποιίας μέχρις εξάντλησης των δημοσιονομικών περιθωρίων, καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και ταυτόχρονα συνεισφέρει σημαντικά στην τοπική και εθνική οικονομία.

Μαρία Αντωνίου


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments