Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕξελίξειςΠολιτικήΤο Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚεΔΑΚ), εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέα...

Το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚεΔΑΚ), εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας-Θράκης), υπηρετεί τον στόχο της διαφύλαξης, συντήρησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αγίου Όρους.

Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα

Το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚεΔΑΚ), εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας-Θράκης), υπηρετεί τον στόχο της διαφύλαξης, συντήρησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αγίου Όρους

Το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚεΔΑΚ), εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας-Θράκης), υπηρετεί τον στόχο της διαφύλαξης, συντήρησης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αγίου Όρους, μέσω της υλοποίησης κάθε είδους έργων και παρεμβάσεων στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, και στις υποδομές της μοναστικής πολιτείας, πάντα με σεβασμό στις ιδιαίτερες συνθήκες, την παράδοση την αρχιτεκτονική και την αισθητική του χώρου.

Στα περισσότερα από 40 χρόνια της λειτουργίας του, έχει εγκρίνει κι έχει υλοποιήσει περισσότερα από 2000 έργα στην Αθωνική Πολιτεία (οικοδομικά, λιμενικά, ενεργειακά, δασικά και άλλα έργα).

Στη σημερινή μας συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του νέου Διοικητή του Αγίου Όρους, κ. Αναστάσιου Μητσιάλη, των στελεχών του φορέα και των μελών του ΔΣ, εγκρίναμε την πρόοδο σημαντικών έργων που αφορούν σε λιμενικές υποδομές, στην πυρασφάλεια, στην αντιπλημμυρική προστασία, στην αποκατάσταση μνημείων και στην κατασκευή έργων υποδομών εντός του Αγίου Όρους.

Το Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, μέσω του ΚεΔΑΚ, μετρά περισσότερα από 40 χρόνια αδιάλειπτης συνδρομής στα έργα του Αγίου Όρους, σε αγαστή συνεργασία με την Ιερά Επιστασία και την Πολιτική Διοίκηση του Αγίου Όρους.

Στάθης Κωνσταντινίδης Βουλευτής


Ειδήσεις Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments